Spenat Tortillas

Publicerad 2021-01-02
Uppdaterad 2023-05-10
1
Godaste lchf vänliga tortilla brödet jag har testat hittills innehåller nyttig spenat och görs helt utan ägg. Brödet kan lätt vikas men minskar ju längre du steker brödet. Kan förvars i kylen i några dagar och borde kunna frysas.
Ingredienser 7
Svårighet: Medel
90 min

Ingredienser

5 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Koka spenaten i cirka 2-3 minuter, häll av vattnet och mixa spenaten till den är slät. Tillsätt därefter de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg som bildar en boll. Det fungerar utmärkt att göra degen i en matberedare. Degen kommer dock fortfarande inte att kännas helt fast och kan vara något kladdig.

  2. 2

    Plasta in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i minst en timme så att den sätter sig. Det är fördelaktigt att låta den vara kvar längre i kylskåpet.

  3. 3

    Dela upp degen i det antal tortillas du vill göra, cirka 3-4 stora eller 7-8 mindre stycken.

  4. 4

    Kavla ut degen mellan två stycken bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på den utkavlade degen och vänd det andra bakplåtspappret så att brödets översida blir undersida. Då kan du enkelt dra loss bakplåtspappret som sitter fast i brödet. Om degen fastnar på bakplåtspappret betyder det att degen är för tunn på det stället.

    Steg 4
  5. 5

    Värm en stekpanna på hög värme. Stek brödet i lite olja tills det har fått en fin färg. Förvara brödet i en handduk och servera omedelbart.

    Steg 5

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar