Spenat flatbread en glutenfritt bröd med minimalt med kolhydrater perfekt att göra Wraps med som passar utmärkt till tågresor, bilresor mm gör brödet tillsammans med rostbiffröra. Bakat på bland annat spenat, cottage cheese och solroskärnor brödet blir saftigt. Recept finns nedan
[cooked-sharing]
Koka spenaten ca 2-3 minuter,häll bort vattnet och mixa spenaten (den behöver inte var helt slät) och blanda med keson
Rör ihop solroskärnor,pumpakärnor, linfrön, bakpulver, fiberhusk och salt i en bunke.
Vispa upp äggen lätt i en annan bunke. Blanda ner fröblandningen och Spenaten och rör till en jämn smet. Låt stå ca 5 minuter.
Bred ut smeten jämnt med en slickepott på en bakpappersklädd plåt. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–20 minuter.
Låt svalna och skär i bitar
Ingredienser
Instruktioner
Koka spenaten ca 2-3 minuter,häll bort vattnet och mixa spenaten (den behöver inte var helt slät) och blanda med keson
Rör ihop solroskärnor,pumpakärnor, linfrön, bakpulver, fiberhusk och salt i en bunke.
Vispa upp äggen lätt i en annan bunke. Blanda ner fröblandningen och Spenaten och rör till en jämn smet. Låt stå ca 5 minuter.
Bred ut smeten jämnt med en slickepott på en bakpappersklädd plåt. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–20 minuter.
Låt svalna och skär i bitar