Stekpannebröd
Stekpannebröd
Publicerad 2020-05-06
Uppdaterad 2023-05-10
2
Jag vill tipsa om detta mättande stekpannebröd som går snabbt att göra och blir så himla gott. Du kan smaksätta brödet med soltorkade tomater, oliver om du vill ha ett matigare bröd
Gör så här
-
1
Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt yoghurten och den rivna osten och blanda väl.
-
2
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem ordentligt i smeten. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
-
3
Häll lite olja i en medelstor stekpanna. Lägg i smeten och forma den försiktigt med en stekspade till en jämn kaka.
-
4
Strö över pumpakärnor och stek på medelvärme tills brödet har fått en fin färg, cirka 7 minuter. Passa noga så att brödet inte bränns. Vänd brödet och stek lika länge på andra sidan. Låt det sedan svalna på ett galler.