"Spansk" aubergine cannelloni
"Spansk" aubergine cannelloni
Publicerad 2024-06-01
Uppdaterad 2024-06-01
1
Aubergine cannelloni med spanska smaker! Fylls med en härlig röra på ricottaost samt en spansk-tomatpaste. Perfekt som en middag eller som tillbehör till biffar,kött fisk eller något helt annat
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i cirka 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg på en plåt ringla med lite olivolja toppa med lite salt och peppar, Rosta dem på en plåt i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
-
2
Gör pasten till fyllningen enligt receptet "spansk paste"
-
3
Blanda ihop pasten med ricottaosten, smaka av om du vill tillsätta lite salt och peppar
-
4
Lägg en klick fyllning på varje aubergineskiva (ca 2 tsk - 1 msk per rulle) och rulla ihop, lägg i en ugnsfast form toppa med tomatsåsen och riven parmesanost och rosta i ca 20-25 minuter