Hasselbacks aubergine
Gör så här
-
1
Skär auberginen i tunna skivor utan att skära igenom helt. För att undvika detta kan du lägga en träsked under och skära tills du känner skedens kant; på så sätt undviker du att skära igenom auberginen.
-
2
Blanda samman ingredienserna till tomatsmöret. Om du inte har smör som är rumsvarmt, kan du hyvla det med en osthyvel för att få det att bli rumsvarmt.
-
3
Ställ in ugnen på 200 grader varmluft eller 220 grader över- och undervärme.
-
4
Fyll varje "skiva" med fyllningen och placera auberginen i en ugnsfast form som har ett tillhörande lock; jag använde en gjutjärnsgryta. Sätt på locket och tillaga i 35 minuter.
-
4
Sänk ugnstemperaturen till 180 grader för varmluft eller 190 grader för över- och undervärme. Toppa sedan med lite finriven parmesan, fetaost eller chèvre och gratinera i ytterligare 20-25 minuter.
-
5
Hacka pekannötter, soltorkade tomater och purjolök grovt. Toppa auberginen med blandningen vid servering.
Auberginen
Smöret
Toppingen