Rostad Aubergineröra med Basilika
Rostad Aubergineröra med Basilika
Publicerad 2024-08-23
Uppdaterad 2024-08-23
1
Krämig röra gjord på ugnsrostad hel aubergine med skalet på för extra god smak. Smaksätts med Basilika, vitlök och valnötter. Så god att doppa i bröd,grönsaker eller att ha som sås till middagen.
Gör så här
-
1
Dela auberginen på längden, ringla över lite olivolja Rosta i ugnen vid 225 grader i cirka 40 minuter.
-
2
Låt auberginen svalna.
-
3
Riv parmesanost och vitlök fint med ett rivjärn. Samt zesta citronen
-
4
Rosta valnötterna på medelhög värme tills de har fått en rostad färg, cirka 5-8 minuter. eller rosta valnötterna i en ugn på 190 grader varmluft ca 5-7 minuter.
-
5
Blanda ihop alla ingredienser (auberginen Kan mixas hel om du vill, annars skrapar du ihop "fruktköttet"). Smaka av tillsätt eventuellt Sambal Oelek om du vill ha lite hetta i röran