Rostad Aubergineröra med Basilika

Publicerad 2024-08-23
Uppdaterad 2024-08-23
1
Krämig röra gjord på ugnsrostad hel aubergine med skalet på för extra god smak. Smaksätts med Basilika, vitlök och valnötter. Så god att doppa i bröd,grönsaker eller att ha som sås till middagen.
Ingredienser 10
Svårighet: Medel
65 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Dela auberginen på längden, ringla över lite olivolja Rosta i ugnen vid 225 grader i cirka 40 minuter.

  2. 2

    Låt auberginen svalna.

  3. 3

    Riv parmesanost och vitlök fint med ett rivjärn. Samt zesta citronen

  4. 4

    Rosta valnötterna på medelhög värme tills de har fått en rostad färg, cirka 5-8 minuter. eller rosta valnötterna i en ugn på 190 grader varmluft ca 5-7 minuter.

  5. 5

    Blanda ihop alla ingredienser (auberginen Kan mixas hel om du vill, annars skrapar du ihop "fruktköttet"). Smaka av tillsätt eventuellt Sambal Oelek om du vill ha lite hetta i röran

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar