Auberginelåda med lammfärs

Publicerad 2022-11-18
Uppdaterad 2023-10-23
1
Grekisk inspirerad Aubergine rätt med lammfärs i, likt smaken av moussaka fast görs betydligt enklare för att ska slippa lägga onödig tid i köket men inte förlora god smak. Du kan med fördel öka mängden aubergine till det dubbla
Ingredienser 17
Svårighet: Medel
45 min

Ingredienser

4 Portioner

"Lammfärssåsen"

Kryddor

Toppa med

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginen i tunna skivor. Stek dem i en stekpanna med lite olja (till exempel rapsolja eller smör) på hög värme tills auberginen får en fin yta på båda sidorna. Lägg dem åt sidan på en tallrik.

  2. 2

    Hacka löken fint samt riv eller pressa vitlöken. Värm upp en stekpanna till medelvärme och fräs löken i en klick smör tills den mjuknar, ungefär 3-4 minuter.

  3. 3

    Tillsätt tomatpurén, vitlöken och kryddorna och låt dem fräsa i cirka 2 minuter.

  4. 4

    Tillsätt krossade tomater, fond, rött vin och Worcestershiresås. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter så att alkoholen från vinet avdunstar.

  5. 5

    Tillsätt färskosten och låt det småkoka i cirka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar, och tillsätt mer kryddor om det behövs.

  6. 6

    Ställ in ugnen på 200 grader.

  7. 7

    Häll ner lammfärssåsen i en ugnsform och lägg över aubergine på toppen så att den täcker såsen.

  8. 8

    Toppa med valfri riven ost och placera i ugnen tills den är gyllene, vilket tar ungefär 15-20 minuter.

  9. Servera tillsammans med tillbehör som grekisk sallad eller tzatziki.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Gillar verkligen starkt dina LCHF-recept! Tycker du lyckas få rätterna att verka inbjudande på något vis som många ej lyckas med inom LCHF.

Lucas