Auberginelåda med lammfärs
Gör så här
-
1
Skär aubergine i tunna skivor stek i en stekpanna med lite olja (exempel raps olja eller smör) på hög värme tills auberginen får en fin yta på bägge sidorna. Lägg åt sidan på en tallrik.
-
2
Hacka löken fint samt riv/pressa vitlöken. Värm upp en stekpanna till medelvärme och fräs löken i en klick smör tills den mjuknar i ca 3-4 min.
-
3
Ha i tomatpurén, vitlöken och kryddorna låt fräsa i ca 2 minuter.
-
4
Ha i krossade tomater, fond, rött vin och Worcestershiresås låt allt koka ihop i ca 5 min så att alkoholen ifrån vinet försvinner.
-
5
Ha i färskosten och låt små koka i ca 2-3min smaka av med salt och peppar och tillsätt mer kryddor om det behövs.
-
6
Sätt ugnen på 200 grader.
-
7
Häll ner lamfärsåsen i en ungs form och lägg över aubergine på toppen så att den täcker såsen.
-
8
Toppa med valfri riven ost placera i ugnen tills gyllene i ca 15-20 min
-
Servera med tillbehör så som grekisk sallad eller tzatziki.