Auberginelåda med lammfärs
Gör så här
-
1
Skär auberginen i tunna skivor. Stek dem i en stekpanna med lite olja (till exempel rapsolja eller smör) på hög värme tills auberginen får en fin yta på båda sidorna. Lägg dem åt sidan på en tallrik.
-
2
Hacka löken fint samt riv eller pressa vitlöken. Värm upp en stekpanna till medelvärme och fräs löken i en klick smör tills den mjuknar, ungefär 3-4 minuter.
-
3
Tillsätt tomatpurén, vitlöken och kryddorna och låt dem fräsa i cirka 2 minuter.
-
4
Tillsätt krossade tomater, fond, rött vin och Worcestershiresås. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter så att alkoholen från vinet avdunstar.
-
5
Tillsätt färskosten och låt det småkoka i cirka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar, och tillsätt mer kryddor om det behövs.
-
6
Ställ in ugnen på 200 grader.
-
7
Häll ner lammfärssåsen i en ugnsform och lägg över aubergine på toppen så att den täcker såsen.
-
8
Toppa med valfri riven ost och placera i ugnen tills den är gyllene, vilket tar ungefär 15-20 minuter.
-
Servera tillsammans med tillbehör som grekisk sallad eller tzatziki.
Kommentarer (1)
5 out of 5 stars
Lucas