FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Sockerfri äppelmos som smaksätts med kanel passar perfekt att göra nu när äpplena är i säsong. I detta recept ska äpplena INTE skalas eftersom att et sitter mycket näring i skalen.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Hålbarhet: Håller cirka 2-4 veckor i kylskåp

Mängd ca 0,75 l

Portioner3 Portioner
Förberdelse15 minuterTillagningstid20 minuterTotal Tid35 minuter

1

Kärna ur och tärna upp äpplena i medelstora bitar. Äpplena ska inte skalas eftersom att det sitter mycket näring i skalet.

2

Koka upp vattnet och ha ner äppelbitarna. Koka i 20-30 minuter utan lock tillsammans med kanelstång. Rör om under tiden du kokar för att minska risken att det bränner fast.

3

Ta ur kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav. Häll upp moset i burk och ställ in i kylen. Gillar du kanel så kan du tillsätt ca 1-2 tsk för ett mer smakrik äppelmos.

Kategori

Ingredienser

Vägbeskrivning

1

Kärna ur och tärna upp äpplena i medelstora bitar. Äpplena ska inte skalas eftersom att det sitter mycket näring i skalet.

2

Koka upp vattnet och ha ner äppelbitarna. Koka i 20-30 minuter utan lock tillsammans med kanelstång. Rör om under tiden du kokar för att minska risken att det bränner fast.

3

Ta ur kanelstången och mixa till ett slätt mos med hjälp av en mixerstav. Häll upp moset i burk och ställ in i kylen. Gillar du kanel så kan du tillsätt ca 1-2 tsk för ett mer smakrik äppelmos.

Sockerfri äppelmos