LCHF Äppelpaj
LCHF Äppelpaj
Publicerad 2023-04-20
Uppdaterad 2023-05-10
1
En klassisk äppelpaj med en härlig smuldeg med hackade nötter i! Gjord på LCHF-vis såklart, blir som godast med svenska äpplen och när du låter skalet sitta på för där sitter mycket smak och nyttigheter.
Gör så här
-
1
Smält smöret i en stekpanna och ha i de delade äpplena samt kanel. Stek äpplena på medelvärme tills de blir lite "karamelliserade", cirka 3-5 minuter.
-
2
Lägg äpplet i en liten pajform eller ugnsform.
-
1
Sätt ugnen på 220 grader med undervärme och övervärme.
-
2
Smält smöret och hacka nötterna.
-
3
Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt sedan smöret och blanda till en jämn deg. Rör ner nötterna.
-
4
Smula och toppa äpplet med smuldeg. Grädda tills pajdegen får en fin färg, cirka 7-10 minuter.
Fyllnigen
Smuldgen