LCHF Äppelpaj

Publicerad 2023-04-20
Uppdaterad 2023-05-10
1
En klassisk äppelpaj med en härlig smuldeg med hackade nötter i! Gjord på LCHF-vis såklart, blir som godast med svenska äpplen och när du låter skalet sitta på för där sitter mycket smak och nyttigheter.
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Smuldegen

Fyllnigen

Gör så här

    Fyllnigen

  1. 1

    Smält smöret i en stekpanna och ha i de delade äpplena samt kanel. Stek äpplena på medelvärme tills de blir lite "karamelliserade", cirka 3-5 minuter.

  2. 2

    Lägg äpplet i en liten pajform eller ugnsform.

  3. Smuldgen

  4. 1

    Sätt ugnen på 220 grader med undervärme och övervärme.

  5. 2

    Smält smöret och hacka nötterna.

  6. 3

    Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt sedan smöret och blanda till en jämn deg. Rör ner nötterna.

  7. 4

    Smula och toppa äpplet med smuldeg. Grädda tills pajdegen får en fin färg, cirka 7-10 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar