Godaste LCHF-äppelpajen!
Godaste LCHF-äppelpajen!
Publicerad 2022-10-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Höstens godaste äpple smulpaj gjord utan gluten och socker lite extra lyxig gjord på brynt smör !!! mums så gott, innehåller hackade nötter för extra "Crunch".
Gör så här
-
1
Bryn smöret (125 gram enligt det ursprungliga receptet) i en kastrull. Vispa konstant för att förhindra att smöret bränner fast, på hög värme tills smöret är perfekt brynt, cirka 145 grader, och doftar nötigt.
-
2
Låt 50 gram stelna i kylen.
-
3
Skär äpplen i mindre bitar, exempelvis klyftor, med skalet kvar.
-
4
Stek äpplena i kanelen tills de mjuknar, cirka 7 minuter, i 75 gram av det brynta smöret (ta med det från botten).
-
5
Ställ in ugnen på 200 grader, med både undervärme och övervärme.
-
6
Vispa ihop alla ingredienser till smuldegen.
-
7
Lägg de stekta äpplena i en valfri pajform och fördela smuldegen jämnt över äpplena.
-
8
Grädda tills den har fått en fin färg, cirka 5-7 minuter.
Fyllningen
Smuldegen