Godaste LCHF-äppelpajen!

Publicerad 2022-10-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Höstens godaste äpple smulpaj gjord utan gluten och socker lite extra lyxig gjord på brynt smör !!! mums så gott, innehåller hackade nötter för extra "Crunch".
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

6 Portioner

Smuldegen

Fyllningen

Gör så här

    Fyllningen

  1. 1

    Bryn smöret (125 gram enligt det ursprungliga receptet) i en kastrull. Vispa konstant för att förhindra att smöret bränner fast, på hög värme tills smöret är perfekt brynt, cirka 145 grader, och doftar nötigt.

  2. 2

    Låt 50 gram stelna i kylen.

  3. 3

    Skär äpplen i mindre bitar, exempelvis klyftor, med skalet kvar.

  4. 4

    Stek äpplena i kanelen tills de mjuknar, cirka 7 minuter, i 75 gram av det brynta smöret (ta med det från botten).

  5. Smuldegen

  6. 5

    Ställ in ugnen på 200 grader, med både undervärme och övervärme.

  7. 6

    Vispa ihop alla ingredienser till smuldegen.

  8. 7

    Lägg de stekta äpplena i en valfri pajform och fördela smuldegen jämnt över äpplena.

  9. 8

    Grädda tills den har fått en fin färg, cirka 5-7 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar