Smörgåstårta botten
Gör så här
-
1
Vispa lätt ihop ägg, vatten och olja, och tillsätt sedan resterande ingredienser som bildar smörgåstårtans botten.
-
2
Blanda ihop till en deg och låt degen svälla i cirka 2-3 minuter. Dela upp smeten i två delar och ta fram en bit bakplåtspapper som du lägger på två mindre tallrikar. Bred ut smeten till två runda bottnar som är cirka 10-12 cm i diameter, vilket vanligtvis motsvarar storleken på en liten tallrik. Botten kommer att bli högre, så gör den inte för tjock eller för tunn. Följ mina vägledningar så gott det går.
-
3
Mikra botten/brödet i 1 minut och 30 sekunder eller tills botten inte är degig. Ta bort botten från tallriken så att den svalnar snabbare (detta gör även att mindre fukt blir kvar). Mikra den andra botten på samma sätt och tid.
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Smörgåstårta botten
Hur lång tid tar det att laga Smörgåstårta botten?
Det tar totalt 15 minuter att laga Smörgåstårta botten. Förberedelserna tar cirka 5 minuter och tillagningen tar ungefär 11 minuter.
Hur många portioner ger receptet Smörgåstårta botten?
Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Smörgåstårta botten glutenfritt?
Smörgåstårta botten innehåller gluteninnehållande ingredienser som Mandlemjöl. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till Smörgåstårta botten?
De huvudsakliga ingredienserna i Smörgåstårta botten är: Mandlemjöl, Sesamfrön , Hela linfrön, Solroskärnor , Salt. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Smörgåstårta botten?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Smörgåstårta botten håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Smörgåstårta botten?
Smörgåstårta botten innehåller ingredienser som Mandlemjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.