Shrimp Saganaki

Publicerad 2020-05-07
Uppdaterad 2023-05-10
5
Denna fantastik goda räkrätt med influenser av grekland passar till både festliga tillfällen samt som vardagsmiddag. Såsen är bland annat gräddbaserad men kan varieras efter allergi och tycke. Så som att använda kokosmjölk istället för mejeri produkter i såsen. Serveras med valfritt bröd eller kan funka som förrätt
Ingredienser 18
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

2 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Övrigt

Kryddor

Gör så här

    Instruktioner

  1. 1

    Ta fram räkorna i god tid så att de hinner tina.

  2. 2

    Hetta upp olja eller smör i en kastrull eller stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök och stek dem tills de mjuknat, cirka 3 minuter. Ha sedan i tomatpurén och fräs den ytterligare 2-3 minuter.

  3. 3

    Tillsätt vinet och låt det koka in till hälften.

  4. 4

    Tillsätt samtliga ingredienser och låt såsen sjuda/småkoka i cirka 10 minuter.

  5. 5

    Skala räkorna medan såsen sjuder.

  6. 6

    Ställ in ugnen på 220 grader.

  7. 7

    Smaka av med peppar, lite cayennepeppar och eventuellt salt. Var försiktig, då sojan bidrar med salthet. Ta bort från värmen. Häll i en ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular.

  8. 8

    Gratinera i cirka 8–10 minuter eller tills osten har fått en fin färg.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Shrimp Saganaki

Hur lång tid tar det att laga Shrimp Saganaki?

Det tar totalt 35 minuter att laga Shrimp Saganaki. Förberedelserna tar cirka 11 minuter och tillagningen tar ungefär 25 minuter.

Hur många portioner ger receptet Shrimp Saganaki?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Shrimp Saganaki glutenfritt?

Shrimp Saganaki innehåller gluteninnehållande ingredienser som Soja. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till Shrimp Saganaki?

De huvudsakliga ingredienserna i Shrimp Saganaki är: Stora räckor (tinade) , Torkad Oregano, Hackad persilja , Pytte lite cayennepeppar , Paprika pulver . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Shrimp Saganaki?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Shrimp Saganaki håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Shrimp Saganaki?

Shrimp Saganaki är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.