Rotsellerigratäng
Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.
Gör så här
-
1
Skala och hyvla rotselleri och kålrot tunt med en mandolin, ungefär 3 mm tjockt (kålroten kan uteslutas och ersättas med mer rotselleri).
-
2
Vispa ihop grädde och crème fraîche samt smaksättningen.
-
3
Skiva löken tunt och varva med rotselleri och kålrot i en valfri ugnsform.
-
4
Ställ in ugnen på 190 grader.
-
5
Häll över gräddmixen och tillaga tills den får en fin färg och grönsakerna har mjuknat, cirka 45-50 minuter.
-
6
Servera till grillat eller som en vanlig tisdagslunch.
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Rotsellerigratäng
Hur lång tid tar det att laga Rotsellerigratäng ?
Det tar totalt 65 minuter att laga Rotsellerigratäng . Förberedelserna tar cirka 20 minuter och tillagningen tar ungefär 46 minuter.
Hur många portioner ger receptet Rotsellerigratäng ?
Detta recept ger 2 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Rotsellerigratäng glutenfritt?
Rotsellerigratäng verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.
Vilka ingredienser behöver jag till Rotsellerigratäng ?
De huvudsakliga ingredienserna i Rotsellerigratäng är: Rotselleri , Kålrot eller mer rotselleri, Crème fraîche eller färskost, Grädde, Silverlök eller gul lök. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Rotsellerigratäng ?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Rotsellerigratäng håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Rotsellerigratäng ?
Rotsellerigratäng är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.