Godaste vitkålsgratängen - mejerifri

Publicerad 2022-11-01
Uppdaterad 2024-08-12
1
Så god vitkålsgratäng så du måste testa att göra! Smakrik med en hint hetta. Gratängen är gjord på kokosgrädde och smaksätts med vitlök och sambal oelek.
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkålen med en osthyvel eller mandolin, och hacka löken fint.

  2. 2

    Stek löken och kålen i smör tills de mjuknar något.

  3. 3

    Tillsätt kokosgrädde, sambal oelek, salt och peppar, låt sedan koka ihop i cirka 2 minuter.

  4. 4

    Sätt ugnen på 215 grader med varmluft eller 225 grader med undervärme och övervärme.

  5. 5

    Riv osten med rivjärnet.

  6. 6

    Häll över i en ugnsform och strö över den rivna osten. Gratinera tills osten har fått en fin färg, i cirka 20-25 minuter.

  7. Färdig! Servera med valfritt protein, såsom kyckling.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar