Godaste vitkålsgratängen - mejerifri
Godaste vitkålsgratängen - mejerifri
Publicerad 2022-11-01
Uppdaterad 2023-09-18
1
Så god vitkålsgratäng så du måste testa att göra! Smakrik med en hint hetta. Gratängen är gjord på kokosgrädde och smaksätts med vitlök och sambal oelek.
Gör så här
-
1
Strimla vitkålen med osthyvel eller mandolin samt hacka löken fint.
-
2
Stek lök och kålen i smör tills den mjuknar något.
-
3
Ha i kokosgrädde och sambal oelek samt salt och peppar, låt koka ihop ca 2 minuter.
-
4
Sätt ugnen på 215 grader varmluft eller 225 grader under över värme.
-
5
Riv osten på rivjärn.
-
6
Häll över i en ungs form och strö över den rivna osten Gratinera tills osten har fått fin färg i ca 20-25 minuter .
-
Färdig! servera till valfritt protein kött som kyckling