Godaste vitkålsgratängen - mejerifri
Godaste vitkålsgratängen - mejerifri
Publicerad 2022-11-01
Uppdaterad 2024-08-12
1
Så god vitkålsgratäng så du måste testa att göra! Smakrik med en hint hetta. Gratängen är gjord på kokosgrädde och smaksätts med vitlök och sambal oelek.
Gör så här
-
1
Strimla vitkålen med en osthyvel eller mandolin, och hacka löken fint.
-
2
Stek löken och kålen i smör tills de mjuknar något.
-
3
Tillsätt kokosgrädde, sambal oelek, salt och peppar, låt sedan koka ihop i cirka 2 minuter.
-
4
Sätt ugnen på 215 grader med varmluft eller 225 grader med undervärme och övervärme.
-
5
Riv osten med rivjärnet.
-
6
Häll över i en ugnsform och strö över den rivna osten. Gratinera tills osten har fått en fin färg, i cirka 20-25 minuter.
-
Färdig! Servera med valfritt protein, såsom kyckling.