Godaste vitkålsgratängen - mejerifri

Publicerad 2022-11-01
Uppdaterad 2023-09-18
1
Så god vitkålsgratäng så du måste testa att göra! Smakrik med en hint hetta. Gratängen är gjord på kokosgrädde och smaksätts med vitlök och sambal oelek.
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkålen med osthyvel eller mandolin samt hacka löken fint.

  2. 2

    Stek lök och kålen i smör tills den mjuknar något.

  3. 3

    Ha i kokosgrädde och sambal oelek samt salt och peppar, låt koka ihop ca 2 minuter.

  4. 4

    Sätt ugnen på 215 grader varmluft eller 225 grader under över värme.

  5. 5

    Riv osten på rivjärn.

  6. 6

    Häll över i en ungs form och strö över den rivna osten Gratinera tills osten har fått fin färg i ca 20-25 minuter .

  7. Färdig! servera till valfritt protein kött som kyckling

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar