Rotselleripure

Publicerad 2023-06-26
Uppdaterad 2023-07-03
1
Fram med rotsellerin för nu blir det pure i 365 sätt att njuta, del 4! Så god att gästerna kommer att vilja ha receptet. Tar sin lilla tid men gott blir det och kompletterar en måltid perfekt med härlig syra och nötiga toner från smöret.
Ingredienser 9
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

 1. 1

  Ställ in ugnen på 180 grader, varmluft.

 2. 2

  Skala rotsellerin, vilket jag tycker är lättast med hjälp av en kniv. Dela den sedan i mindre kuber eller bitar. Det viktigaste är att de är jämnstora.

 3. 3

  Lägg i en ugnsform och sätt in i ugnen. Låt stå tills den nästan har mjuknat helt, cirka 40 minuter. Tillsätt sedan grädde (1,5 dl) och höj temperaturen till 215 grader (varmluft).

 4. 4

  Baka tills rotsellerin har fått en fin färg, cirka 10-15 minuter. Den rostade rotsellerin ska se ut som en potatisgratäng som har absorberat det mesta av vätskan. Det är viktigt att rotsellerin nu är mjuk!

 5. 5

  Först smälter du smöret i en kastrull. Sedan höjer du värmen och vispar konstant tills det börjar lukta nötigt och färgen blir djupare. Smöret ska ha en temperatur på högst 150 grader. Använd en termometer för bästa resultat.

 6. 6

  Mixa sedan ihop den till en slät konsistens med brynt smör, grädde, vatten, dijonsenap och sherryvinäger. Smaka av med salt och peppar.

 7. 7

  Servera och njut, för detta är verkligen gott, det kan jag lova!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar