Rotselleripure
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader varmluft
-
2
Skala rotsellerin, jag tycker det är lättast med hjälp av en kniv , dela den mindre kuber/bitar viktigast är att de är jämnstora.
-
3
Lägg i ugnsform in i ugnen tills den nästan har mjuknat helt i ca 30 min tillsätt sedan grädde (1.5 dl) höj tempraturen till 215 grader (varmluft)
-
4
och baka tills rotsellerin fått fin färg och rostat ska se ut som en potatisgratäng som kokat in det mesta av vätskan. Det är viktigt att rotsellerin nu är mjuk!
-
5
först smälter smöret i en kastrull sen höjer du värmen och vispar konstant tills det börjar lukta nötigt och färgen blir djupare, smöret ska ha en temperatur på högst 150 grader använd termometer som kommer du att lyckas
-
6
Mixa sedan ihop den slät med brynt smör,grädde,vatten, dijon och sherryvinäger. Smaka av med salt och peppar
-
7
Servera och njut för det här är gott vill jag lova!