Rotsellerigratäng

Publicerad 2023-06-07
Uppdaterad 2023-06-07
1
I första delen av "365 sätt att njuta" lär jag dig ett nytt sätt att använda Rotselleri och Kålrot som med några få steg blir en magisk Gratäng perfekt till sommarens alla grillkvällar? Spara receptet för att inte missa att testa det.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
65 min

Ingredienser

2 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Skala och hyvla rotselleri och kålrot tunt med en mandolin, ungefär 3 mm tjockt (kålroten kan uteslutas och ersättas med mer rotselleri).

  2. 2

    Vispa ihop grädde och crème fraîche samt smaksättningen.

  3. 3

    Skiva löken tunt och varva med rotselleri och kålrot i en valfri ugnsform.

  4. 4

    Ställ in ugnen på 190 grader.

  5. 5

    Häll över gräddmixen och tillaga tills den får en fin färg och grönsakerna har mjuknat, cirka 45-50 minuter.

  6. 6

    Servera till grillat eller som en vanlig tisdagslunch.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar