FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Saftig glutenfri och LCHF vänlig rabarberkaka toppad med krispigt kokostäcke. Kakan är smaksatt med kanel och kardemumma. Njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!

Vill du ha mer inspiration, kolla gärna in min instagram lagatochklart

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Tips:     

  •  När du tillsätter dom torra ingredienserna   kan du använda en sill för att slipa eventuella klumpar  i degen. 
  • När är du gör kokostäcket använd  då händerna för att enklare få ihop ett smul som enkelt kan strös över kakan.
  • I smeten  använder jag sukrin guld som inte  påverkar  blodsockret och innehåller inga kalorier. Har du inte sukrin guld hemma så kan du ta samma mängd icas sötströ eller  annat sötningsmedel. (Inget samarbete tycker endast om deras produkter eftersom att sötningen  inte har någon bismak) 

 

 

Portioner10 Portioner
Förberdelse10 minuterTillagningstid35 minuterTotal Tid45 minuter

 

Kokostäcke

1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Vispa ägg och sötning poröst Det tar några minuter. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner i äggsmeten. Tillsätt dom torra ingredienserna i äggsmeten.

3

Skär rabarberna i medelstora i skivor ca 0,5-1 cm breda.Vänd ner 1/3 av rabarbern i smeten . Häll sedan smeten i en bakplåtsklädd form. Jag använde en brödform men funkar även bra att använda en springform

4

Strö resterande rabarber över och tryck ner lätt i smeten toppa med valfri mängd kanel ca 1-2 tsk

5

Blanda alla ingredienserna till kokostäcket i en bunke. Blanda väl tills det har blivit ett smul. Toppa kakan med kokstäcket som du smular med händerna.

6

Grädda kakan i ca 30-35 minuter eller tills kakan har fått den konstens du önskar. Jag gillar när kakan är lite kladdig och saftig i mitten. Servera kakan som den är eller med lite vispad grädde

Ingredienser

Kokostäcke

Vägbeskrivning

1

Sätt ugnen på 180 gr

2

Vispa ägg och sötning poröst Det tar några minuter. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner i äggsmeten. Tillsätt dom torra ingredienserna i äggsmeten.

3

Skär rabarberna i medelstora i skivor ca 0,5-1 cm breda.Vänd ner 1/3 av rabarbern i smeten . Häll sedan smeten i en bakplåtsklädd form. Jag använde en brödform men funkar även bra att använda en springform

4

Strö resterande rabarber över och tryck ner lätt i smeten toppa med valfri mängd kanel ca 1-2 tsk

5

Blanda alla ingredienserna till kokostäcket i en bunke. Blanda väl tills det har blivit ett smul. Toppa kakan med kokstäcket som du smular med händerna.

6

Grädda kakan i ca 30-35 minuter eller tills kakan har fått den konstens du önskar. Jag gillar när kakan är lite kladdig och saftig i mitten. Servera kakan som den är eller med lite vispad grädde

Rabarberkaka med kokostäcke
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]