Rabarberkaka med kokostäcke

Publicerad 2020-06-22
Uppdaterad 2023-05-10
1
Saftig glutenfri och lchf vänlig rabarberkaka toppad med krispigt kokostäcke. Kakan är smaksatt med kanel och kardemumma. Njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Kokostäcke

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 180 grader.

  2. 2

    Vispa ägg och sötning poröst; det tar några minuter. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.

  3. 3

    Skär rabarberna i medelstora skivor, cirka 0,5-1 cm breda. Vänd ner en tredjedel av rabarbern i smeten. Häll sedan smeten i en bakplåtsklädd form. Jag använde en brödform, men det fungerar även bra att använda en springform.

  4. 4

    Strö över resterande rabarber och tryck försiktigt ner i smeten. Toppa med valfri mängd kanel, cirka 1-2 teskedar.

  5. 5

    Blanda alla ingredienser till kokostäcket i en bunke. Blanda väl tills det har blivit smuligt. Toppa kakan med kokostäcket som du smular med händerna.

  6. 6

    Grädda kakan i cirka 30-35 minuter eller tills den har fått den konsistens du önskar. Jag gillar när kakan är lite kladdig och saftig i mitten. Servera kakan som den är eller med lite vispad grädde.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Rabarberkaka med kokostäcke

Hur lång tid tar det att laga Rabarberkaka med kokostäcke?

Det tar totalt 45 minuter att laga Rabarberkaka med kokostäcke. Förberedelserna tar cirka 14 minuter och tillagningen tar ungefär 31 minuter.

Hur många portioner ger receptet Rabarberkaka med kokostäcke?

Detta recept ger 10 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Rabarberkaka med kokostäcke glutenfritt?

Rabarberkaka med kokostäcke verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Rabarberkaka med kokostäcke?

De huvudsakliga ingredienserna i Rabarberkaka med kokostäcke är: Rabarber , Ägg, Sötningsmedel , Smör, Mandelmjöl . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Rabarberkaka med kokostäcke?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Rabarberkaka med kokostäcke håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Rabarberkaka med kokostäcke?

Rabarberkaka med kokostäcke innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.