Rabarberkaka med toscatäcke

Publicerad 2020-06-08
Uppdaterad 2022-12-31
1
Lättbakad rabarberkaka toppad med toscatäcke, kakan innehåller inte socker eller gluten , ingen kan väl motstå en mjuk rabarberkaka med knäckig tosca på toppen? njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
65 min

Ingredienser

10 Portioner

Rabarberkaka

toscatäcke

Gör så här

    Rabarberkaka

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull på medelvärme, ta bort kastrullen från värmen . Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter

  2. 2

    Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter

  3. 3

    Tillsätt smöret i äggsmeten och vänd ner dom torra ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm

  4. 4

    Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 gr cirka 35-40 min

  5. 4

    Skär rabarberna medelstora i bitar och vänd dom tillsammans med valfri mängd kardemumma. tryck ner bitarna i smeten.

  6. Toscaglasyr

  7. 5

    Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme

  8. 6

    Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.