Rabarberkaka med toscatäcke
Gör så här
-
1
Smält smöret i en kastrull på medelvärme, ta bort kastrullen från värmen . Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter
-
2
Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter
-
3
Tillsätt smöret i äggsmeten och vänd ner dom torra ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm
-
4
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 gr cirka 35-40 min
-
4
Skär rabarberna medelstora i bitar och vänd dom tillsammans med valfri mängd kardemumma. tryck ner bitarna i smeten.
-
5
Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme
-
6
Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.
Rabarberkaka
Toscaglasyr