Rabarberkaka med toscatäcke
Gör så här
-
1
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och ta sedan bort kastrullen från värmen. Vispa ägg och sötningsmedel poröst med en elvisp i några minuter.
-
2
Vispa ägg och sötningsmedel till ett poröst skum med en elvisp i några minuter.
-
3
Tillsätt smöret i äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en bakplåtsklädd springform, ca 24 cm.
-
4
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 35-40 minuter.
-
4
Skär rabarberna i medelstora bitar och vänd dem tillsammans med en valfri mängd kardemumma. Tryck ner bitarna i smeten.
-
5
Smält smöret i en kastrull, rör i de övriga ingredienserna och låt smeten koka upp på svag värme.
-
6
Höj ugnsvärmen till 200 °C när kakan har tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare cirka 10 minuter.
Rabarberkaka
Toscaglasyr