Rabarberkaka med toscatäcke

Publicerad 2020-06-08
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lättbakad rabarberkaka toppad med toscatäcke, kakan innehåller inte socker eller gluten , ingen kan väl motstå en mjuk rabarberkaka med knäckig tosca på toppen? njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
65 min

Ingredienser

10 Portioner

Rabarberkaka

toscatäcke

Gör så här

    Rabarberkaka

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull på medelvärme och ta sedan bort kastrullen från värmen. Vispa ägg och sötningsmedel poröst med en elvisp i några minuter.

  2. 2

    Vispa ägg och sötningsmedel till ett poröst skum med en elvisp i några minuter.

  3. 3

    Tillsätt smöret i äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en bakplåtsklädd springform, ca 24 cm.

  4. 4

    Grädda kakan i den nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 35-40 minuter.

  5. 4

    Skär rabarberna i medelstora bitar och vänd dem tillsammans med en valfri mängd kardemumma. Tryck ner bitarna i smeten.

  6. Toscaglasyr

  7. 5

    Smält smöret i en kastrull, rör i de övriga ingredienserna och låt smeten koka upp på svag värme.

  8. 6

    Höj ugnsvärmen till 200 °C när kakan har tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare cirka 10 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Rabarberkaka med toscatäcke

Hur lång tid tar det att laga Rabarberkaka med toscatäcke?

Det tar totalt 65 minuter att laga Rabarberkaka med toscatäcke. Förberedelserna tar cirka 20 minuter och tillagningen tar ungefär 46 minuter.

Hur många portioner ger receptet Rabarberkaka med toscatäcke?

Detta recept ger 10 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Rabarberkaka med toscatäcke glutenfritt?

Rabarberkaka med toscatäcke verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Rabarberkaka med toscatäcke?

De huvudsakliga ingredienserna i Rabarberkaka med toscatäcke är: Ägg, Sötningsmedel , Smör, Fiberhusk, Mandelmjöl. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Rabarberkaka med toscatäcke?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Rabarberkaka med toscatäcke håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Rabarberkaka med toscatäcke?

Rabarberkaka med toscatäcke innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.