Rabarberkaka med kokostäcke
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 180 grader.
-
2
Vispa ägg och sötning poröst; det tar några minuter. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.
-
3
Skär rabarberna i medelstora skivor, cirka 0,5-1 cm breda. Vänd ner en tredjedel av rabarbern i smeten. Häll sedan smeten i en bakplåtsklädd form. Jag använde en brödform, men det fungerar även bra att använda en springform.
-
4
Strö över resterande rabarber och tryck försiktigt ner i smeten. Toppa med valfri mängd kanel, cirka 1-2 teskedar.
-
5
Blanda alla ingredienser till kokostäcket i en bunke. Blanda väl tills det har blivit smuligt. Toppa kakan med kokostäcket som du smular med händerna.
-
6
Grädda kakan i cirka 30-35 minuter eller tills den har fått den konsistens du önskar. Jag gillar när kakan är lite kladdig och saftig i mitten. Servera kakan som den är eller med lite vispad grädde.