Min bästa LCHF Rabarberpaj
Min bästa LCHF Rabarberpaj
Publicerad 2022-08-11
Uppdaterad 2023-06-12
5
Här kommer mitt bästa recept på LCHF rabarber paj med en underbar smul deg som har det lilla extra! För att få textur och Crunch I pajen adderar jag lite hackade nötter, Hyvla smöret, vispa ihop degen och hacka nötterna svårare blir det inte.
Tips & Tricks
- Du kan Använd de nötter du gillar mest bäst blir det med mandlar och valnötter samt hasselnötter.
- Att tänka på är att du kan behöva justera mängden sötningsmedlet om man gillar sin paj extra syrlig eller vill ha den extra söt.
- Mandelmjölet borde kunna bytas ut mot samma mängd hasselnötsmjöl vid allergi eller brist på tillgång av mandelmjöl.
- Jag använder sukrin gold för att få lite kola toner i smuldegen men det kan bytas ut mot samma mängd "vanligt" sötningsmedel
Gör så här
-
1
Skölj och skala rabarbern. Hacka den i små bitar, ungefär 1 cm tjocka, och fördela jämnt i en valfri pajform.
-
2
Vispa ihop rumsvarmt smör, sötningsmedel, mandelmjöl, kokosflingor och kanel till en smulig deg.
-
3
Hacka sötmandeln grovt och rör ner den i smuldegen.
-
4
Strö jämnt över lite kanel och sötningsmedel över rabarberna.
-
5
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
-
6
Ställ in ugnen på 175 grader.
-
7
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills pajen har fått en fin färg och rabarbern har mjuknat.
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
Verkligen supergod! Hur länge tror du man kan förvara den i kylskåpet?
Hej, vad kul att höra! tror pajen håller ca 4-5 dagar i kylskåpet.
Andreas