Paneer Butter Masala

Publicerad 2022-10-31
Uppdaterad 2023-08-14
2
Helt magiskt god Paneer Butter Masala vilket är en indisk rätt som görs helt vegetariskt, med en bas på rödlök och färska tomater. Till rätten kan man servera blomkålris som ris substitut, samt servera med LCHF naanbröd till som du kan doppa i den goda såsen ( se recept nedan)
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

5 Portioner

Att tillsätta i början

Kryddor

Avsluta med

Servera med

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Hacka vitlöken och rödlöken grovt. Fräs löken i oljan i en kastrull tills den mjuknar utan att ta färg.

  2. 2

    Hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med nötterna och saltet. Låt sjuda tills tomaterna har mjuknat.

  3. 3

    Mixa tomatsåsen slät i en matberedare eller använd en stavmixer. Ställ den åt sidan.

  4. 4

    Fräs kryddorna i smöret 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt tomatsåsen och för att få ut det sista av såsen från mixern, tillsätt ungefär 0,5 dl vatten i den och häll sedan i grytan.

  5. 5

    Tillsätt även koriandern och låt det koka ihop i 10 minuter.

  6. 6

    Skär paneerosten i tärningar eller mindre bitar.

  7. 7

    Tillsätt mejeriprodukterna, färskosten och grädden samt paneerosten. Koka ytterligare i 10 minuter.

  8. 8

    Avsluta med att tillsätta 3 msk smör, färdigt. Hoppas att det smakar bra.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Hej Andreas! Instämmer helt. Helt magiskt god Paneer Butter Masala. Tack för dina goda lchf-recept!!

Elsa

Vanliga frågor om Paneer Butter Masala

Hur lång tid tar det att laga Paneer Butter Masala?

Det tar totalt 60 minuter att laga Paneer Butter Masala. Förberedelserna tar cirka 18 minuter och tillagningen tar ungefär 42 minuter.

Hur många portioner ger receptet Paneer Butter Masala?

Detta recept ger 5 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Paneer Butter Masala glutenfritt?

Paneer Butter Masala innehåller gluteninnehållande ingredienser som LCHF Naan bröd. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till Paneer Butter Masala?

De huvudsakliga ingredienserna i Paneer Butter Masala är: Stora tomater, Rödlök medelstor, Paneer ost, Cashewnötter , Vitlöksklyftor . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Paneer Butter Masala?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Paneer Butter Masala håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Paneer Butter Masala?

Paneer Butter Masala är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.