Paneer Butter Masala

Publicerad 2022-10-31
Uppdaterad 2023-08-14
2
Helt magiskt god Paneer Butter Masala vilket är en indisk rätt som görs helt vegetariskt, med en bas på rödlök och färska tomater. Till rätten kan man servera blomkålris som ris substitut, samt servera med LCHF naanbröd till som du kan doppa i den goda såsen ( se recept nedan)
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

5 Portioner

Att tillsätta i början

Kryddor

Avsluta med

Servera med

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Hacka vitlök och rödlöken grovt. Fräs löken i oljan i en kastrull tills den mjuknar utan att ta färg.

  2. 2

    Hacka tomaterna, och ha i dom tillsammans med nötterna, saltet och sjud tills tomaterna har mjuknat.

  3. 3

    Mixa "tomatsåsen" slät i matberedare eller använd en stavmixer. Ställ åt sidan.

  4. 4

    Fräs kryddorna i smöret, 1-2 min på medelhög värme, ha i tomatsåsen och genom att få ur det sista såsen ifrån mixern har du i lite vatten i den (ca 0.5 dl ) och häller i det i grytan.

  5. 5

    Ha även i koriandern och låt koka ihop i 10 minuter.

  6. 6

    Skär paneer osten i tärningar / mindre bitar.

  7. 7

    Tillsätt mejeriprodukterna, färskost och grädden samt paneer osten. Koka ytligare i 10 minuter.

  8. 8

    Avsluta med att ha i 3 msk smör, färdigt. Hoppas det ska smaka

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Hej Andreas! Instämmer helt. Helt magiskt god Paneer Butter Masala. Tack för dina goda lchf-recept!!

Elsa