Paneer Butter Masala

Publicerad 2022-10-31
Uppdaterad 2023-08-14
2
Helt magiskt god Paneer Butter Masala vilket är en indisk rätt som görs helt vegetariskt, med en bas på rödlök och färska tomater. Till rätten kan man servera blomkålris som ris substitut, samt servera med LCHF naanbröd till som du kan doppa i den goda såsen ( se recept nedan)
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

5 Portioner

Att tillsätta i början

Kryddor

Avsluta med

Servera med

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Hacka vitlöken och rödlöken grovt. Fräs löken i oljan i en kastrull tills den mjuknar utan att ta färg.

  2. 2

    Hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med nötterna och saltet. Låt sjuda tills tomaterna har mjuknat.

  3. 3

    Mixa tomatsåsen slät i en matberedare eller använd en stavmixer. Ställ den åt sidan.

  4. 4

    Fräs kryddorna i smöret 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt tomatsåsen och för att få ut det sista av såsen från mixern, tillsätt ungefär 0,5 dl vatten i den och häll sedan i grytan.

  5. 5

    Tillsätt även koriandern och låt det koka ihop i 10 minuter.

  6. 6

    Skär paneerosten i tärningar eller mindre bitar.

  7. 7

    Tillsätt mejeriprodukterna, färskosten och grädden samt paneerosten. Koka ytterligare i 10 minuter.

  8. 8

    Avsluta med att tillsätta 3 msk smör, färdigt. Hoppas att det smakar bra.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Hej Andreas! Instämmer helt. Helt magiskt god Paneer Butter Masala. Tack för dina goda lchf-recept!!

Elsa