Paneer Butter Masala
Tips & Tricks
- Gillar du hetta kan du efter du har smakat av i slutet tillsätt mer exempelvis lite cayennpeppar
- Bäst resultat får du med stora färska tomater med det går såklart att använda dom på burk (Bäst = körbärstomter på burk)
- Vill du ha mer hetta då detta är en ganska mild rätt så kan du öka mängden chilpulver
- Pannerosten Kan bytas ut mot halloumi inget jag rekommenderar eftersom att Paneerosten har en annan smak och textur.
Gör så här
-
1
Hacka vitlöken och rödlöken grovt. Fräs löken i oljan i en kastrull tills den mjuknar utan att ta färg.
-
2
Hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med nötterna och saltet. Låt sjuda tills tomaterna har mjuknat.
-
3
Mixa tomatsåsen slät i en matberedare eller använd en stavmixer. Ställ den åt sidan.
-
4
Fräs kryddorna i smöret 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt tomatsåsen och för att få ut det sista av såsen från mixern, tillsätt ungefär 0,5 dl vatten i den och häll sedan i grytan.
-
5
Tillsätt även koriandern och låt det koka ihop i 10 minuter.
-
6
Skär paneerosten i tärningar eller mindre bitar.
-
7
Tillsätt mejeriprodukterna, färskosten och grädden samt paneerosten. Koka ytterligare i 10 minuter.
-
8
Avsluta med att tillsätta 3 msk smör, färdigt. Hoppas att det smakar bra.
Kommentarer (1)
5 out of 5 stars
Elsa