Paneer Butter Masala
Tips & Tricks
- Gillar du hetta kan du efter du har smakat av i slutet tillsätt mer exempelvis lite cayennpeppar
- Bäst resultat får du med stora färska tomater med det går såklart att använda dom på burk (Bäst = körbärstomter på burk)
- Vill du ha mer hetta då detta är en ganska mild rätt så kan du öka mängden chilpulver
- Pannerosten Kan bytas ut mot halloumi inget jag rekommenderar eftersom att Paneerosten har en annan smak och textur.
Gör så här
-
1
Hacka vitlöken och rödlöken grovt. Fräs löken i oljan i en kastrull tills den mjuknar utan att ta färg.
-
2
Hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med nötterna och saltet. Låt sjuda tills tomaterna har mjuknat.
-
3
Mixa tomatsåsen slät i en matberedare eller använd en stavmixer. Ställ den åt sidan.
-
4
Fräs kryddorna i smöret 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt tomatsåsen och för att få ut det sista av såsen från mixern, tillsätt ungefär 0,5 dl vatten i den och häll sedan i grytan.
-
5
Tillsätt även koriandern och låt det koka ihop i 10 minuter.
-
6
Skär paneerosten i tärningar eller mindre bitar.
-
7
Tillsätt mejeriprodukterna, färskosten och grädden samt paneerosten. Koka ytterligare i 10 minuter.
-
8
Avsluta med att tillsätta 3 msk smör, färdigt. Hoppas att det smakar bra.
Kommentarer (1)
5 out of 5 stars
Elsa
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Paneer Butter Masala
Hur lång tid tar det att laga Paneer Butter Masala?
Det tar totalt 60 minuter att laga Paneer Butter Masala. Förberedelserna tar cirka 18 minuter och tillagningen tar ungefär 42 minuter.
Hur många portioner ger receptet Paneer Butter Masala?
Detta recept ger 5 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Paneer Butter Masala glutenfritt?
Paneer Butter Masala innehåller gluteninnehållande ingredienser som LCHF Naan bröd. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till Paneer Butter Masala?
De huvudsakliga ingredienserna i Paneer Butter Masala är: Stora tomater, Rödlök medelstor, Paneer ost, Cashewnötter , Vitlöksklyftor . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Paneer Butter Masala?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Paneer Butter Masala håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Paneer Butter Masala?
Paneer Butter Masala är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.