Palaak paneer
Gör så här
-
1
Koka upp vatten i en stor kastrull med lite salt i. Förbered ett vattenbad med isbitar. När vattnet kokar, lägg ner spenaten och låt den koka i 1 minuter. Använd sedan en hålslev för att endast få med spenaten, och lägg den åt sidan i vattenbadet. Alternativt kan du skölja spenaten direkt i kallt vatten och sedan krama ur all vätska
-
2
Lägg all spenat i en mixer/matberedare tillsätt vattnet och mixa slät.
-
3
Grovhacka rödlöken samt vitlöken, finriv ingefäran eller använd cirka 1-1,5 tesked torkad, fräs tills löken fått fin färg i smör. Tillsätt samtliga kryddor och låt dem fräsa med i 2-3 minuter.
-
4
Hacka tomaterna i mindre bitar, lägg dem i kastrullen och sätt på locket tills tomaterna mjuknat, vilket tar cirka 5-7 minuter. Mixa sedan ihop slät med t.ex en stavmixer eller i samma mixer du använt förut.
-
5
Häll sedan ner spenatmixen, smula ner buljongtärningen och låt det sjuda i cirka 10-20 minuter. Avsluta med att gå i med grädden och lägg i pannerosten, som är skuren i tärningar, och låt sjuda i cirka 2-3 minuter.