Palaak paneer

Publicerad 2023-04-14
Uppdaterad 2023-05-10
0
Palaak paneer är en favorit här hemma som har gjorts länge och nu äntligen delar jag med mig av receptet. Receptet är full av smaker ifrån indien men kräver sin tid i köket, innehåller massvis med spenat gärna färsk men fryst funkar för att minska kostnaden och tillagningstiden. Paneerosten har en stor roll i denna rätt och den bästa paneerosten finns på Willys märket är Akadia. Grytan får en lagom hetta, så perfekt för dig som inte gillar för stark mat.
Ingredienser 18
Svårighet: Svår
75 min

Ingredienser

4 Portioner

Bas ingredienser

Kryddor

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten i en stor kastrull med lite salt i, Förbered ett vattenbad med isbitar i. När det kokar i kastrullen lägger du ner spenaten och låter den koka i 1.30 minuter. Använd sedan en hålslev för att endast få med spenaten lägg åt sidan i vattenbadet Eller skölj spenaten direkt i kallt vatten och låt sedan rinna av

  2. 2

    Lägg all spenat i en mixer och mixa slät plus tillsätt vattnet.

  3. 3

    Finhacka rödlöken samt vitlöken, finriv ingefäran eller använd torkad (ca 1-1.5 tsk) och fräs tills den mjuknat i smör, gå i med samtliga kryddor och låt de fräsa med 2-3 minuter

  4. 4

    Hacka tomaterna i mindre bitar, gå i med dom i kastullen och ha på locket tills tomaterna mjukna det tar ca 5-7 min. Gå sedan ner med spenatmixet och låt koka ihop ca 5 minuter

  5. 5

    Tillsätt grädden och ha ner pannerosten som är skurna i tärningar låt sjud i ca 10-15 min.

  6. 6

    Tillsätt grädden och ha ner pannerosten som är skurna i tärningar låt sjud i ca 10-15 min.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar