Palaak paneer

Publicerad 2024-08-19
Uppdaterad 2024-08-19
0
Palaak paneer är en favorit här hemma som har gjorts länge och nu äntligen delar jag med mig av receptet. Receptet är full av smaker ifrån indien men kräver sin tid i köket, innehåller massvis med spenat gärna färsk men fryst funkar för att minska kostnaden och tillagningstiden. Paneerosten har en stor roll i denna rätt och den bästa paneerosten finns på Willys märket är Akadia. Grytan får en lagom hetta, så perfekt för dig som inte gillar för stark mat.
Ingredienser 19
Svårighet: Svår
75 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddor

Bas ingredienser

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten i en stor kastrull med lite salt i. Förbered ett vattenbad med isbitar. När vattnet kokar, lägg ner spenaten och låt den koka i 1 minuter. Använd sedan en hålslev för att endast få med spenaten, och lägg den åt sidan i vattenbadet. Alternativt kan du skölja spenaten direkt i kallt vatten och sedan krama ur all vätska

  2. 2

    Lägg all spenat i en mixer/matberedare tillsätt vattnet och mixa slät.

  3. 3

    Grovhacka rödlöken samt vitlöken, finriv ingefäran eller använd cirka 1-1,5 tesked torkad, fräs tills löken fått fin färg i smör. Tillsätt samtliga kryddor och låt dem fräsa med i 2-3 minuter.

  4. 4

    Hacka tomaterna i mindre bitar, lägg dem i kastrullen och sätt på locket tills tomaterna mjuknat, vilket tar cirka 5-7 minuter. Mixa sedan ihop slät med t.ex en stavmixer eller i samma mixer du använt förut.

  5. 5

    Häll sedan ner spenatmixen, smula ner buljongtärningen och låt det sjuda i cirka 10-20 minuter. Avsluta med att gå i med grädden och lägg i pannerosten, som är skuren i tärningar, och låt sjuda i cirka 2-3 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar