Indisk blomkålscurry - LCHF

Publicerad 2024-03-11
Uppdaterad 2024-03-11
2
Smakrik och Fantastisk god helt Vegansk/vegetarisk blomkålsgryta full av indiska smaker och influenser. Baseras på krossade tomater och kokosmjölk och smaksätts med bland annat curry och Tikka Masala. Perfekt rätt nu perfekt i höstmörkret när vädert snart går mot kyligare kvällar och nätter en tid när man vill äta värmande god och nyttig mat.
Ingredienser 15
Svårighet: Medel
70 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddorna

Gör så här

  1. 1

    Finhacka löken och finriv ingefäran och vitlöken på rivjärnet eller hacka dem.

  2. 2

    Fräs löken i smör eller olja tills den får en fin färg, tillsätt sedan ingefära och vitlök samt kryddorna och fräs allt i cirka 2-3 minuter på inte för hög värme för att undvika att de bränns.

  3. 3

    Lägg i allt utom blomkålen och låt det koka ihop i cirka 10 minuter.

  4. 4

    Dela blomkålen i små buketter och tillsätt den i grytan. Låt nu allting småputtra i cirka 30 minuter, eller tills blomkålen är riktigt mjuk och du är nöjd med smaken!

  5. 5

    Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera den som den är, helt veganskt, eller ha i stekt halloumi/pannerost.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar