Indisk blomkålscurry - LCHF
Indisk blomkålscurry - LCHF
Publicerad 2022-11-10
Uppdaterad 2023-07-27
2
Smakrik och Fantastisk god helt Vegansk/vegetarisk blomkålsgryta full av indiska smaker och influenser. Baseras på krossade tomater och kokosmjölk och smaksätts med bland annat curry och Tikka Masala. Perfekt rätt nu perfekt i höstmörkret när vädert snart går mot kyligare kvällar och nätter en tid när man vill äta värmande god och nyttig mat.
Gör så här
-
1
Finhacka lök och finriv ingefära och vitlök på rivjärn eller hacka.
-
2
Färs löken i smör/olja tills den får lite fin färg ha i ingefäran och vitlöken samt tillsätt kryddorna och färs dom i ca 2-3 min på inte för hög värme då bränns dem vid!
-
3
Ha i Allt förutom blomkålen och låt koka ihop ca 10 min
-
4
Dela blomkålen i små buketter och tillsätt i grytan låt nu allting småputtra i ca 30 minuter eller tills blomkålen är riktigt mjuk och du är nöjd med smaken!
-
5
Smaka va med salt och peppar
-
Servera som den är helt Veganskt eller ha i stekt Halloumi/pannerost