Indisk blomkålscurry - LCHF
Indisk blomkålscurry - LCHF
Publicerad 2024-03-11
Uppdaterad 2024-03-11
2
Smakrik och Fantastisk god helt Vegansk/vegetarisk blomkålsgryta full av indiska smaker och influenser. Baseras på krossade tomater och kokosmjölk och smaksätts med bland annat curry och Tikka Masala. Perfekt rätt nu perfekt i höstmörkret när vädert snart går mot kyligare kvällar och nätter en tid när man vill äta värmande god och nyttig mat.
Gör så här
-
1
Finhacka löken och finriv ingefäran och vitlöken på rivjärnet eller hacka dem.
-
2
Fräs löken i smör eller olja tills den får en fin färg, tillsätt sedan ingefära och vitlök samt kryddorna och fräs allt i cirka 2-3 minuter på inte för hög värme för att undvika att de bränns.
-
3
Lägg i allt utom blomkålen och låt det koka ihop i cirka 10 minuter.
-
4
Dela blomkålen i små buketter och tillsätt den i grytan. Låt nu allting småputtra i cirka 30 minuter, eller tills blomkålen är riktigt mjuk och du är nöjd med smaken!
-
5
Smaka av med salt och peppar.
-
Servera den som den är, helt veganskt, eller ha i stekt halloumi/pannerost.