Indisk blomkålscurry - LCHF

Publicerad 2022-11-10
Uppdaterad 2023-07-27
2
Smakrik och Fantastisk god helt Vegansk/vegetarisk blomkålsgryta full av indiska smaker och influenser. Baseras på krossade tomater och kokosmjölk och smaksätts med bland annat curry och Tikka Masala. Perfekt rätt nu perfekt i höstmörkret när vädert snart går mot kyligare kvällar och nätter en tid när man vill äta värmande god och nyttig mat.
Ingredienser 14
Svårighet: Medel
70 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddorna

Gör så här

  1. 1

    Finhacka lök och finriv ingefära och vitlök på rivjärn eller hacka.

  2. 2

    Färs löken i smör/olja tills den får lite fin färg ha i ingefäran och vitlöken samt tillsätt kryddorna och färs dom i ca 2-3 min på inte för hög värme då bränns dem vid!

  3. 3

    Ha i Allt förutom blomkålen och låt koka ihop ca 10 min

  4. 4

    Dela blomkålen i små buketter och tillsätt i grytan låt nu allting småputtra i ca 30 minuter eller tills blomkålen är riktigt mjuk och du är nöjd med smaken!

  5. 5

    Smaka va med salt och peppar

  6. Servera som den är helt Veganskt eller ha i stekt Halloumi/pannerost

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar