FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradNybörjare

Godaste ostkakan utan gluten, socker och LCHF vänlig Perfekt som dessert eller mellanmål! Servera med vispad grädde och bär.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Tips 

  • Låt kakan svalna låter man  ostkakan kallna först så drar den annars åt sig av vätskan
  • Mascarpone kan bytas ut mot samma mängd färskost 

Portioner 10 portioner
Förberedelsetid5 minuterTillagningstid40 minuterTotal tid45 minuter

1

Sätt ugnen på 180 gr varmluft

2

Vispa ägg och sötströ fluffigt med elvisp

3

Vispa ned resten av ingredienserna utom 1/2 dl mandelspån och häll smeten i en smord ugnssäker form

4

Häll på resten av mandelspånen och grädda ca 40 minuter, tills kakan är fast. Låt svalna ca 10-15 min

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr varmluft

2

Vispa ägg och sötströ fluffigt med elvisp

3

Vispa ned resten av ingredienserna utom 1/2 dl mandelspån och häll smeten i en smord ugnssäker form

4

Häll på resten av mandelspånen och grädda ca 40 minuter, tills kakan är fast. Låt svalna ca 10-15 min

Ostkaka lchf
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]