LCHF Luftig Chokladkaka

Publicerad 2021-10-05
Uppdaterad 2023-05-10
1
Denna saftigt luftiga chokladkaka är så god, den passar helt perfekt att göra till helgen. Denna kaka görs på vanliga ingredienser man ofta har hemma, kakan kan även varieras med många olika smaksättningar. Toppa gärna kakan med lite mascarpone och blåbär
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

5 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader (varmluft), smält smöret och chokladen på svag värme. Dela upp äggen i vita och gula (spara gulorna). Vispa äggvitan till ett hårt skum.

  2. 2

    Vispa äggula, sötning, kakao och vanilj i en annan skål tills det blir fluffigt, cirka 1 minut. Blanda sedan ner mascarpone och chokladsmöret och fortsätt vispa tills du får en jämn smet.

  3. 3

    Vänd försiktigt ner äggvitan. Häll upp i en smord eller bakplåtsklädd liten form. Grädda sedan kakan i cirka 20 minuter eller tills kakan är fast.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar