Mjuka småkakor med smak av pepparkaka
Gör så här
-
1
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Mixa pecannötter till ett nötmjöl och blanda tillsammans med mandelmjölet och de övriga torra ingredienserna. Tillsätt valfritt zest från en citron.
-
2
Vispa sedan smöret krämigt i en annan bunke tillsammans med sötningsmedlet i cirka 2-3 minuter (använd en elvisp). Vispa därefter i ägget och vispa tills det är krämigt.
-
3
Blanda i de torra ingredienserna, rör om till en jämn deg.
-
4
Placera degen i kylen i en timme före utrullning av kakorna.
-
5
Sätt ugnen på 180 grader med över- och undervärme, och ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper.
-
6
Forma smeten till runda bollar, gärna med en matsked för att få alla kakor lika stora.
-
7
Grädda kakorna under uppsikt i cirka 10-13 minuter (alla ugnar är olika) eller tills kakorna är färdiga. Låt kakorna helst svalna i minst 15 minuter innan du äter dem.