Gör så här
-
1
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, eller hyvla smör med en osthyvel.
-
2
Blanda samman alla torra ingredienser (utan saffranet).
-
3
Vispa sedan smöret till en krämig konsistens i en annan bunke tillsammans med sötningsmedlet och äggulan i cirka 2 minuter (använd en elvisp).
-
4
Värm grädden och blanda i saffranet, tillsätt sedan detta i smörblandningen.
-
5
Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills en jämn deg bildas. (Degen kommer att kännas ganska kletig.)
-
6
Placera degen i kylen i en timme innan du rullar ut kakorna.
-
7
Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme. Ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper.
-
7
Forma degen till runda bollar, cirka 7 stycken, och använd gärna en matskedsmått för att få kakorna lika stora.
-
8
Rulla bollarna i kokos om du vill, eller tryck i en sötmandel.
-
10
Lägg kakorna på plåten och grädda dem i 15 minuter. Ta ut dem och låt svalna i cirka 15 minuter.