Gör så här
-
1
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Eller hyvla smör med en osthyvel
-
2
Blanda ihop alla torra ingredienser (utan saffranet)
-
3
Vispa sedan smöret krämigt i en annan bunke tillsammans sötningsmedlet + äggulan ca 2 min (använd elvisp)
-
4
Värm grädden och blanda i saffranet tillsätt i smörblandningen.
-
5
Blanda i dem torra ingredienserna, rör om till en jämn deg bildas. (degen kommer kännas ganska kletig)
-
6
Placera degen i kylen i 1 timme före rullning av kakorna,
-
7
Sätt ugnen på 180 grader under över värme ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper.
-
7
Formge degen till runda bollar ca 7 st gärna med en msk-mått för att få alla kakor lika stora.
-
8
Rulla bollarna i kokos om du vill eller tyck i en sötmandel
-
10
Lägg kakorna på plåten och grädda dom i 15 minuter. ta ut och låt svalna i ca 15 minuter