Mjuka kanelkakor - LCHF

Publicerad 2022-11-02
Uppdaterad 2022-11-02
1
Mjuka småkakor med smak av kanel perfekt när julen närmar sig med stormsteg, kan smaksättas med andra kryddor sås som pepparkakskrydda, kardemumma och vanilj eller saffran.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
90 min

Ingredienser

5 kakor

Smaksättnigen

Gör så här

  1. 1

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. eller hyvla smör med en osthyvel

  2. 2

    Mixa pecanötter till ett nöt mjöl. blanda tillsammans med mandelmjölet och dem resterande torra ingredienserna.

  3. 3

    Vispa sedan smöret krämigt i en annan bunke tillsammans sötningsmedlet ca 2-3 min (använd elvisp) vispa sedan i ägget och ytligare någon minut tills krämigt.

  4. 4

    Blanda i dem torra ingredienserna, rör om till en jämn deg bildas.

  5. 5

    Placera degen i kylen i 1 timme före rullning av kakorna,

  6. 6

    Sätt ugnen på 180 grader under över värme ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper.

  7. 7

    Formge smeten till runda bollar gärna med en msk-mått för att få alla kakor lika stora.

  8. 8

    Grädda kakorna med uppsikt ca 10-13 min (alla ugnar är olika) eller tills kakorna är färdiga. låt kakorna gärna svalna minst 15 minuter före du äter dem