Mjuka kanelkakor - LCHF
Gör så här
-
1
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, eller hyvla smöret med en osthyvel.
-
2
Mixa pecannötter till ett nötmjöl. Blanda sedan tillsammans med mandelmjölet och de övriga torra ingredienserna.
-
3
Vispa sedan smöret krämigt i en annan bunke tillsammans med sötningsmedlet i cirka 2-3 minuter (använd en elvisp). Vispa därefter i ägget och fortsätt i ytterligare någon minut tills det blir krämigt.
-
4
Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills en jämn deg bildas.
-
5
Placera degen i kylskåpet i 1 timme innan du rullar ut kakorna.
-
6
Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme, och ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper.
-
7
Forma smeten till runda bollar, gärna med en matskedsmått för att få alla kakor lika stora.
-
8
Grädda kakorna under noggrann uppsikt i cirka 10–13 minuter (eftersom alla ugnar är olika) eller tills kakorna är färdiga. Låt dem sedan svalna i minst 15 minuter innan du äter dem.