Mjuka kanelkakor - LCHF

Publicerad 2022-11-02
Uppdaterad 2023-10-02
1
Mjuka småkakor med smak av kanel perfekt när julen närmar sig med stormsteg, kan smaksättas med andra kryddor sås som pepparkakskrydda, kardemumma och vanilj eller saffran.
Ingredienser 9
Svårighet: Medel
90 min

Ingredienser

5 kakor

Smaksättnigen

Gör så här

  1. 1

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, eller hyvla smöret med en osthyvel.

  2. 2

    Mixa pecannötter till ett nötmjöl. Blanda sedan tillsammans med mandelmjölet och de övriga torra ingredienserna.

  3. 3

    Vispa sedan smöret krämigt i en annan bunke tillsammans med sötningsmedlet i cirka 2-3 minuter (använd en elvisp). Vispa därefter i ägget och fortsätt i ytterligare någon minut tills det blir krämigt.

  4. 4

    Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills en jämn deg bildas.

  5. 5

    Placera degen i kylskåpet i 1 timme innan du rullar ut kakorna.

  6. 6

    Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme, och ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper.

  7. 7

    Forma smeten till runda bollar, gärna med en matskedsmått för att få alla kakor lika stora.

  8. 8

    Grädda kakorna under noggrann uppsikt i cirka 10–13 minuter (eftersom alla ugnar är olika) eller tills kakorna är färdiga. Låt dem sedan svalna i minst 15 minuter innan du äter dem.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar