Mjuka kanelkakor - LCHF

Publicerad 2022-11-02
Uppdaterad 2023-10-02
1
Mjuka småkakor med smak av kanel perfekt när julen närmar sig med stormsteg, kan smaksättas med andra kryddor sås som pepparkakskrydda, kardemumma och vanilj eller saffran.
Ingredienser 9
Svårighet: Medel
90 min

Ingredienser

5 kakor

Smaksättnigen

Gör så här

  1. 1

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, eller hyvla smöret med en osthyvel.

  2. 2

    Mixa pecannötter till ett nötmjöl. Blanda sedan tillsammans med mandelmjölet och de övriga torra ingredienserna.

  3. 3

    Vispa sedan smöret krämigt i en annan bunke tillsammans med sötningsmedlet i cirka 2-3 minuter (använd en elvisp). Vispa därefter i ägget och fortsätt i ytterligare någon minut tills det blir krämigt.

  4. 4

    Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills en jämn deg bildas.

  5. 5

    Placera degen i kylskåpet i 1 timme innan du rullar ut kakorna.

  6. 6

    Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme, och ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper.

  7. 7

    Forma smeten till runda bollar, gärna med en matskedsmått för att få alla kakor lika stora.

  8. 8

    Grädda kakorna under noggrann uppsikt i cirka 10–13 minuter (eftersom alla ugnar är olika) eller tills kakorna är färdiga. Låt dem sedan svalna i minst 15 minuter innan du äter dem.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Mjuka kanelkakor - LCHF

Hur lång tid tar det att laga Mjuka kanelkakor - LCHF?

Det tar totalt 90 minuter att laga Mjuka kanelkakor - LCHF. Förberedelserna tar cirka 27 minuter och tillagningen tar ungefär 63 minuter.

Hur många portioner ger receptet Mjuka kanelkakor - LCHF?

Detta recept ger 5 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Mjuka kanelkakor - LCHF glutenfritt?

Mjuka kanelkakor - LCHF verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Mjuka kanelkakor - LCHF?

De huvudsakliga ingredienserna i Mjuka kanelkakor - LCHF är: Pecanötter , Mandelmjöl, Kokosmjöl, Xantangummi, Rumsvarmt Smör . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Mjuka kanelkakor - LCHF?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Mjuka kanelkakor - LCHF håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Mjuka kanelkakor - LCHF?

Mjuka kanelkakor - LCHF innehåller ingredienser som Mandelmjöl, Kokosmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.