Majonnäs med helt ägg

Publicerad 2022-10-19
Uppdaterad 2024-06-03
4
Majonnäs med stavmixer enklare blir det inte! i med alla ingredienser håll mixerasaven i botten och mixa tills den tjocknar färdig på typ 1 minut, smaksättnigen kan varieras i all oändlighet från chili och örter till ingefära, kimchi mm
Ingredienser 5
Svårighet: Lätt
1 min

Ingredienser

9 dl
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Knäck ägget i en hög och smal bunke eller mixerkanna.

  2. 2

    Tillsätt senap och vinäger, och häll sedan i rapsoljan.

  3. 3

    Sänk ner mixerstaven i kannan och låt den vara kvar i botten de första 15-20 sekunderna eller tills den börjar tjockna, sedan kan du föra mixerstaven upp och ner tills du har en slät och tjock majonnäs.

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Detta funkade ju inte alls. Vad kan jag ha gjort för fel?

Eva Olsson

Förlåt för det sena svaret! Tråkigt att höra, Det kan bero på flera olika faktorer, men en möjlig orsak kan vara att du rörde mixerstaven för snabbt i början. Jag har nu förtydligat detta i receptet. En annan orsak kan vara att ingredienserna hade olika temperaturer, vilket gjorde att såsen skar sig. Om detta skulle hända igen, föreslår jag att du knäcker ett nytt ägg i en bunke och långsamt mixar ner den skurna såsen. Då kommer du att få en tjock majonnäs!

Andreas

5 out of 5 stars

Lika enkelt som gott! Går utmärkt att smaksätta med egentligen vadsomhlst!

Mange

Vanliga frågor om Majonnäs med helt ägg

Hur lång tid tar det att laga Majonnäs med helt ägg?

Det tar totalt 1 minuter att laga Majonnäs med helt ägg. Förberedelserna tar cirka 0 minuter och tillagningen tar ungefär 1 minuter.

Hur många portioner ger receptet Majonnäs med helt ägg?

Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Majonnäs med helt ägg glutenfritt?

Majonnäs med helt ägg verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Majonnäs med helt ägg?

De huvudsakliga ingredienserna i Majonnäs med helt ägg är: Helt Ägg, Rapsolja, Sherry Vinäger eller vitvinsvinäger , Dijonsenap, Salt och peppar. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Majonnäs med helt ägg?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Majonnäs med helt ägg håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Majonnäs med helt ägg?

Majonnäs med helt ägg är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.