Majonnäs med helt ägg

Publicerad 2022-10-19
Uppdaterad 2024-06-03
4
Majonnäs med stavmixer enklare blir det inte! i med alla ingredienser håll mixerasaven i botten och mixa tills den tjocknar färdig på typ 1 minut, smaksättnigen kan varieras i all oändlighet från chili och örter till ingefära, kimchi mm
Ingredienser 5
Svårighet: Lätt
1 min

Ingredienser

3 dl

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Knäck ägget i en hög och smal bunke eller mixerkanna.

  2. 2

    Tillsätt senap och vinäger, och häll sedan i rapsoljan.

  3. 3

    Sänk ner mixerstaven i kannan och låt den vara kvar i botten de första 15-20 sekunderna eller tills den börjar tjockna, sedan kan du föra mixerstaven upp och ner tills du har en slät och tjock majonnäs.

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Detta funkade ju inte alls. Vad kan jag ha gjort för fel?

Eva Olsson

Förlåt för det sena svaret! Tråkigt att höra, Det kan bero på flera olika faktorer, men en möjlig orsak kan vara att du rörde mixerstaven för snabbt i början. Jag har nu förtydligat detta i receptet. En annan orsak kan vara att ingredienserna hade olika temperaturer, vilket gjorde att såsen skar sig. Om detta skulle hända igen, föreslår jag att du knäcker ett nytt ägg i en bunke och långsamt mixar ner den skurna såsen. Då kommer du att få en tjock majonnäs!

Andreas

5 out of 5 stars

Lika enkelt som gott! Går utmärkt att smaksätta med egentligen vadsomhlst!

Mange