Limekaka med limecurd

Publicerad 2020-05-03
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lyxig limekaka med lime curd perfekt efterrätt att bjuda som förmiddagsfika eller till andra festligheter. Gillar man inte lime kan man byta ut limen mot citron
Ingredienser 19
Svårighet: Medel
70 min

Ingredienser

15 Portioner

Botten

limecurd

Topping

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 170 grader. Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedlet i en bunke väl, tills det blir fluffigt.

  2. 2

    I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och blanda tills det är en jämn smet.

  3. 3

    Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan i 30-35 minuter tills kakbotten har blivit fast och fått en fin färg.

  4. 4

    Ta ut kakan och låt den svalna i 10-20 minuter.

  5. Limecurd

  6. 5

    Skala skalet från två limefrukter, pressa ur saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp blandningen och låt den sjuda i ett par minuter.

  7. 6

    Vispa lätt ihop ägg och äggulor i en bunke. Tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme under konstant omrörning tills curden har tjocknat. Låt sedan svalna.

  8. Topping

  9. 7

    Vispa grädden tills den blir fluffig och blanda sedan ner limeskalet.

  10. 8

    Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev, men inte hela vägen ner. Häll curden i hålen och resten över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.

  11. 9

    Placera i kylen minst 1 timme före servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar