FörfattareAndreas Domeij

Lyxig limekaka med lime curd perfekt efterrätt att bjuda som förmiddagsfika eller till andra festligheter. Gillar man inte lime kan man byta ut limen mot citron

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Är du allergisk för mandelmjöl kolla in här https://lagatochklart.nu/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/ för att se hur man byter mandelmjöl mot t. ex. kokosnötsmjöl.

Näring Fakta

Portioner 15

Portioner15 Portioner
Förberdelse20 minuterTillagningstid50 minuterTotal Tid1 hr 10 minuter

Botten
limecurd
Topping

Botten
1

Sätt ugnen på 170 gr, Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedel i en bunke väl, tills det blir fluffigt

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten.Blanda sedan ner dom torra Ingredienser i dom våta ingredienserna och blanda tills de är en jämn smet.

3

Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform cirka 22 cm. Grädda kakan i 30- 35 min tills kakbotten har blivit fast och har fått fin färg .

4

Ta ut kakan och låt svalna i 10-20 min

Limecurd
5

Skala skal från två stycken lime, Pressa ner saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

6

vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat, Låt svalna

Topping
7

Vispa grädden fluffigt och blanda ner limeskal.

8

Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev inte hela vägen ner , häll i curden i hållen och resterande över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.

9

Placera i kylen minst 1 timme före servering.

Kategori

 

Har du lagat detta receptet?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

 

Ingredienser

Botten
limecurd
Topping

Vägbeskrivning

Botten
1

Sätt ugnen på 170 gr, Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedel i en bunke väl, tills det blir fluffigt

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten.Blanda sedan ner dom torra Ingredienser i dom våta ingredienserna och blanda tills de är en jämn smet.

3

Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform cirka 22 cm. Grädda kakan i 30- 35 min tills kakbotten har blivit fast och har fått fin färg .

4

Ta ut kakan och låt svalna i 10-20 min

Limecurd
5

Skala skal från två stycken lime, Pressa ner saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

6

vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat, Låt svalna

Topping
7

Vispa grädden fluffigt och blanda ner limeskal.

8

Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev inte hela vägen ner , häll i curden i hållen och resterande över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.

9

Placera i kylen minst 1 timme före servering.

Limekaka med limecurd