Citronrutor med lemoncurd
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 gr , sikta mandelmjöl i en bunke och blanda med resterande ingredienser väl. Klä en form med bakplåtspapper ca 25x 18 cm, bred ut smeten jämt i formen och grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills kakan är fast det ska inte få fin färg.
-
2
låt svalna ca 15 minuter
-
3
Tvätta citronen väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa ihop citronjuice, citronskal tillsammans med resterande ingredienser med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i över botten . Grädda i nedre delen av ugnen i 180°c i ca 40 minuter. Låt svalna och placera i kylen minst 1 timme
-
4
Skala skal från 2-3 stycken citroner , pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter. Ta bort kastrullen från värmen vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat låt svalna
-
5
Bre lemon curden på kakan och ställ i kylen 1-2 timmar före servering, skär upp i valfria storlek på bitar
Botten
Fyllning
Lemoncurd