Citronrutor med lemoncurd

Publicerad 2020-07-03
Uppdaterad 2022-12-31
1
Syrliga citron rutor toppad med lemoncurd en supergod nyttig dessert som inte innehåller gluten eller socker. Citron kan bytas ut mot lime
Ingredienser 15
Svårighet: Medel
80 min

Ingredienser

12 Portioner

Botten

Fyllning

Lemoncurd

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 gr , sikta mandelmjöl i en bunke och blanda med resterande ingredienser väl. Klä en form med bakplåtspapper ca 25x 18 cm, bred ut smeten jämt i formen och grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills kakan är fast det ska inte få fin färg.

    Steg 1
  2. 2

    låt svalna ca 15 minuter

    Steg 2
  3. Fyllning

  4. 3

    Tvätta citronen väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa ihop citronjuice, citronskal tillsammans med resterande ingredienser med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i över botten . Grädda i nedre delen av ugnen i 180°c i ca 40 minuter. Låt svalna och placera i kylen minst 1 timme

    Steg 3
  5. Lemoncurd

  6. 4

    Skala skal från 2-3 stycken citroner , pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter. Ta bort kastrullen från värmen vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat låt svalna

    Steg 4
  7. 5

    Bre lemon curden på kakan och ställ i kylen 1-2 timmar före servering, skär upp i valfria storlek på bitar

    Steg 5