Limekaka med limecurd

Publicerad 2020-05-03
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lyxig limekaka med lime curd perfekt efterrätt att bjuda som förmiddagsfika eller till andra festligheter. Gillar man inte lime kan man byta ut limen mot citron
Ingredienser 19
Svårighet: Medel
70 min

Ingredienser

15 Portioner

Botten

limecurd

Topping

Gör så här

    Botten

  1. 1

    sätt ugnen på 170 gr, vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedel i en bunke väl, tills det blir fluffigt

  2. 2

    I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten.blanda sedan ner dom torra ingredienser i dom våta ingredienserna och blanda tills de är en jämn smet.

  3. 3

    Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform cirka 22 cm. Grädda kakan i 30- 35 min tills kakbotten har blivit fast och har fått fin färg .

  4. 4

    Ta ut kakan och låt svalna i 10-20 min

  5. Limecurd

  6. 5

    skala skal från två stycken lime, pressa ner saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

  7. 6

    Vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat, låt svalna

  8. Topping

  9. 7

    Vispa grädden fluffigt och blanda ner limeskal.

  10. 8

    Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev inte hela vägen ner , häll i curden i hållen och resterande över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.

  11. 9

    placera i kylen minst 1 timme före servering

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar