Limekaka med limecurd

Publicerad 2020-05-03
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lyxig limekaka med lime curd perfekt efterrätt att bjuda som förmiddagsfika eller till andra festligheter. Gillar man inte lime kan man byta ut limen mot citron
Ingredienser 19
Svårighet: Medel
70 min

Ingredienser

15 Portioner

Botten

limecurd

Topping

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 170 grader. Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedlet i en bunke väl, tills det blir fluffigt.

  2. 2

    I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och blanda tills det är en jämn smet.

  3. 3

    Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan i 30-35 minuter tills kakbotten har blivit fast och fått en fin färg.

  4. 4

    Ta ut kakan och låt den svalna i 10-20 minuter.

  5. Limecurd

  6. 5

    Skala skalet från två limefrukter, pressa ur saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp blandningen och låt den sjuda i ett par minuter.

  7. 6

    Vispa lätt ihop ägg och äggulor i en bunke. Tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme under konstant omrörning tills curden har tjocknat. Låt sedan svalna.

  8. Topping

  9. 7

    Vispa grädden tills den blir fluffig och blanda sedan ner limeskalet.

  10. 8

    Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev, men inte hela vägen ner. Häll curden i hålen och resten över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.

  11. 9

    Placera i kylen minst 1 timme före servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Limekaka med limecurd

Hur lång tid tar det att laga Limekaka med limecurd?

Det tar totalt 70 minuter att laga Limekaka med limecurd. Förberedelserna tar cirka 21 minuter och tillagningen tar ungefär 49 minuter.

Hur många portioner ger receptet Limekaka med limecurd?

Detta recept ger 15 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Limekaka med limecurd glutenfritt?

Limekaka med limecurd verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Limekaka med limecurd?

De huvudsakliga ingredienserna i Limekaka med limecurd är: Ägg, Äggvitor, Smör , Kokosmjök , Limeskal . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Limekaka med limecurd?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Limekaka med limecurd håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Limekaka med limecurd?

Limekaka med limecurd innehåller ingredienser som Mandelmjöl, Kokosmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.