Limekaka med limecurd
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 170 grader. Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedlet i en bunke väl, tills det blir fluffigt.
-
2
I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och blanda tills det är en jämn smet.
-
3
Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan i 30-35 minuter tills kakbotten har blivit fast och fått en fin färg.
-
4
Ta ut kakan och låt den svalna i 10-20 minuter.
-
5
Skala skalet från två limefrukter, pressa ur saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp blandningen och låt den sjuda i ett par minuter.
-
6
Vispa lätt ihop ägg och äggulor i en bunke. Tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme under konstant omrörning tills curden har tjocknat. Låt sedan svalna.
-
7
Vispa grädden tills den blir fluffig och blanda sedan ner limeskalet.
-
8
Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev, men inte hela vägen ner. Häll curden i hålen och resten över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.
-
9
Placera i kylen minst 1 timme före servering.
Botten
Limecurd
Topping