LCHF Key lime pie - magiskt god!

Publicerad 2023-07-05
Uppdaterad 2023-07-05
18
Här är den godaste LCHF Dessert jag hittills har gjort, den smakar exakt så jag minns den från USA Cheesecake factory och du kan inte känna att den är gjord på ett nyttigt sätt utan mjöl och socker!
Ingredienser 16
Svårighet: Lätt
90 min

Ingredienser

6 Portioner

Limecurden

Fyllnigen

Botten

Att toppa med

Gör så här

    Limecurd

  1. 1

    Börja med att ta skalet från två lime frukter, spara hälften av zesten till fyllningen

  2. 2

    Tillsätt alla ingredienser till limecurden, och låt koka ihop och sedan små puttra i 25 minuter. ( ska bli som en tunnare kola i Konsistens )

  3. Under tiden curden kokar gör du botten

  4. Pajbotten

  5. 1

    Sätt ugnen på 170 grader över under värme

  6. 2

    Mixa ihop alla ingredienserna till botten tills att det går ihop till en “deg” tryck ut pajdegen i en pajform ca 17 cm stor, glöm inte att trycka botten upp till kanterna

  7. 3

    Grädda pajdegen i 10 minuter på 170 grader över under värme, ta ut pajformen och låt svalna och stäng av ugnen då den inte behövs inte mer i receptet

  8. 4

    Ställ lime curden åt sidan och låt svalna något

  9. Övrigt

  10. 1

    Vispa ihop limecurden med Färskosten + limeskal till en fluffig kräm. fördela i pajformen och låt sätta sig i kylen minst 1 timme.

  11. 2

    Vispa grädden mängden avger ovispad grädde och bre ut över limcurden, toppa med finriven limezest och låt stå till sig tills servering

Kommentarer (4)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Fantastisk

Åsa

Vad kul att du gillade den lika mycket som jag!

Andreas

5 out of 5 stars

Jättegod!

Gustav

Kul att höra och tack för återkopplingen!

Andreas