LCHF Key lime pie - magiskt god!
Gör så här
-
1
Börja med att ta skalet från två lime frukter, spara hälften av zesten till fyllningen
-
2
Tillsätt alla ingredienser till limecurden, och låt koka ihop och sedan små puttra i 25 minuter. ( ska bli som en tunnare kola i Konsistens )
-
Under tiden curden kokar gör du botten
-
1
Sätt ugnen på 170 grader över under värme
-
2
Mixa ihop alla ingredienserna till botten tills att det går ihop till en “deg” tryck ut pajdegen i en pajform ca 17 cm stor, glöm inte att trycka botten upp till kanterna
-
3
Grädda pajdegen i 10 minuter på 170 grader över under värme, ta ut pajformen och låt svalna och stäng av ugnen då den inte behövs inte mer i receptet
-
4
Ställ lime curden åt sidan och låt svalna något
-
1
Vispa ihop limecurden med Färskosten + limeskal till en fluffig kräm. fördela i pajformen och låt sätta sig i kylen minst 1 timme.
-
2
Vispa grädden mängden avger ovispad grädde och bre ut över limcurden, toppa med finriven limezest och låt stå till sig tills servering
Limecurd
Pajbotten
Övrigt
Kommentarer (4)
5 out of 5 stars
Åsa
Andreas
5 out of 5 stars
Gustav
Andreas