LCHF Key lime pie - magiskt god!

Publicerad 2023-07-05
Uppdaterad 2023-07-05
18
Här är den godaste LCHF Dessert jag hittills har gjort, den smakar exakt så jag minns den från USA Cheesecake factory och du kan inte känna att den är gjord på ett nyttigt sätt utan mjöl och socker!
Ingredienser 16
Svårighet: Lätt
90 min

Ingredienser

6 Portioner

Limecurden

Botten

Fyllnigen

Att toppa med

Gör så här

    Limecurd

  1. 1

    Börja med att ta bort skalet från två limefrukter och spara hälften av zesten till fyllningen.

  2. 2

    Tillsätt alla ingredienser till limecurden och låt den koka upp och därefter småputtra i 25 minuter. Den ska bli som en tunnare kola i konsistens.

  3. Medan couscousen kokar förbereder du botten.

  4. Pajbotten

  5. 1

    Sätt ugnen på 170 grader med över- och undervärme.

  6. 2

    Blanda alla ingredienser till botten tills de går ihop till en "deg". Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 17 cm i diameter, och glöm inte att trycka upp degen längs kanterna.

  7. 3

    Grädda pajdegen i 10 minuter på 170 grader med över- och undervärme. Ta ut pajformen, låt den svalna och stäng av ugnen eftersom den inte längre behövs i receptet.

  8. 4

    Ställ limecurden åt sidan och låt den svalna något.

  9. Övrigt

  10. 1

    Vispa ihop limecurden med färskosten och limeskalet till en fluffig kräm. Fördela i pajformen och låt stelna i kylen i minst 1 timme.

  11. 2

    Vispa grädden tills den blir fast. Mängden grädde anges som ovispad. Bred sedan ut den över limecurden, toppa med finrivet limeskal och låt stå tills det är dags för servering.

Kommentarer (4)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Fantastisk

Åsa

Vad kul att du gillade den lika mycket som jag!

Andreas

5 out of 5 stars

Jättegod!

Gustav

Kul att höra och tack för återkopplingen!

Andreas