LCHF Key lime pie - magiskt god!
Gör så här
-
1
Börja med att ta bort skalet från två limefrukter och spara hälften av zesten till fyllningen.
-
2
Tillsätt alla ingredienser till limecurden och låt den koka upp och därefter småputtra i 25 minuter. Den ska bli som en tunnare kola i konsistens.
-
Medan couscousen kokar förbereder du botten.
-
1
Sätt ugnen på 170 grader med över- och undervärme.
-
2
Blanda alla ingredienser till botten tills de går ihop till en "deg". Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 17 cm i diameter, och glöm inte att trycka upp degen längs kanterna.
-
3
Grädda pajdegen i 10 minuter på 170 grader med över- och undervärme. Ta ut pajformen, låt den svalna och stäng av ugnen eftersom den inte längre behövs i receptet.
-
4
Ställ limecurden åt sidan och låt den svalna något.
-
1
Vispa ihop limecurden med färskosten och limeskalet till en fluffig kräm. Fördela i pajformen och låt stelna i kylen i minst 1 timme.
-
2
Vispa grädden tills den blir fast. Mängden grädde anges som ovispad. Bred sedan ut den över limecurden, toppa med finrivet limeskal och låt stå tills det är dags för servering.
Limecurd
Pajbotten
Övrigt
Kommentarer (4)
5 out of 5 stars
Åsa
Andreas
5 out of 5 stars
Gustav
Andreas