LCHF Vodkapasta

Publicerad 2023-01-12
Uppdaterad 2023-05-10
0
Vodkapastan har länge varit en trend, och nu tar jag den vidare till LCHF världen med min variant på denna rätt där pastan byts ut mot magiska spagettipumpa! Som finns att hitta runt om i matbutikerna i Sverige, supergott blir denna rätt som jag gärna toppar med bacon och kyckling. Men kan såklart göras helt vegetariskt om så önskas. Rätten får en helt perfekt hetta inte för mycket inte för lite.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

2 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Vodkasåsen

Topping

"Pastan"

Gör så här

    Såhär tillagar du pumpan

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader. Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. Var försiktig, eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.

  2. 2

    Salta pumpahalvorna och lägg dem med skärsidan nedåt i en ugnsform eller på en plåt.

  3. 3

    Ugnsbaka köttet tills det är mjukt, cirka 35 minuter. Tillsätt lite vatten i plåten, en centimeter på botten räcker. Om du har en ångugn, kan du använda ångfunktionen med 40% ånga.

  4. 4

    Medan pumpan tillagas i ugnen, förbered fyllningen/såsen.

  5. 5

    Låt pumpan svalna lite. Gröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv, starta från mitten och arbeta i cirkulära rörelser. På så sätt får du ut så mycket "spagetti" som möjligt.

  6. Såsen

  7. 1

    Hacka löken och vitlöken fint.

  8. 2

    Fräs löken tills den mjuknar och blir glansig. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa i ungefär 5 minuter.

  9. 3

    Häll i vodkan och låt alkoholen koka bort i cirka 1-2 minuter.

  10. 4

    Tillsätt kryddorna samt grädde och crème fraîche och låt såsen koka ihop i cirka 5 minuter.

  11. 5

    Precis innan servering, rör ner lite riven parmesanost i såsen.

  12. 6

    När pastan är klar och är urgröpt, ha i den i såsen. Toppa pastan vid servering med finriven parmesanost samt med stekt kyckling eller bacon.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om LCHF Vodkapasta

Hur lång tid tar det att laga LCHF Vodkapasta?

Det tar totalt 50 minuter att laga LCHF Vodkapasta. Förberedelserna tar cirka 15 minuter och tillagningen tar ungefär 35 minuter.

Hur många portioner ger receptet LCHF Vodkapasta?

Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är LCHF Vodkapasta glutenfritt?

LCHF Vodkapasta verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till LCHF Vodkapasta?

De huvudsakliga ingredienserna i LCHF Vodkapasta är: Spagettipumpa , Tomatpuré , Gul lök, Rapsolja/olivolja , Vitlöksklyftor . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa LCHF Vodkapasta?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. LCHF Vodkapasta håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller LCHF Vodkapasta?

LCHF Vodkapasta är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.