LCHF Spaghetti lasagne
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 190 grader över under värme.
-
2
Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. var försiktig eftersom den är väldigt hård. gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.
-
3
Lägg pumpahalvorna med skärsidan uppåt, som båtar, i en ugnsform eller på en plåt. ringla över med lite olivolja.
-
3
Under tiden pumpan är i ugnen gör du fyllningen/såsen.
-
4
Ugnsbaka tills mjuk i 45 minuter.
-
6
Hacka löken fint samt pressa vitlöken
-
7
Stek löken + vitlöken tills den mjuknar, tillsätt tomatpurén + fräsen och bryn tills genomstekt.
-
8
Tillsätt kryddorna samt resterande ingredienser låt koka ihop i ca 15 minuter. Smaka av!
-
9
Koka ihop ricottan med vispgrädden. avsluta med att ha i osten och muskot tills osten har smält helt.
-
10
Ta ut pumpan ifrån ugnen när den är mjuk och höj ugnstemperaturen till 225°c.
-
11
riv sedan ur ALLT det trådiga pumpaköttet på längden med en gaffel. och lägg pumpan i botten av en ugnsform häll över kalkonsåsen och häll över ostsåsen samt toppa med riven ost
-
12
Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter eller tills osten har fått en fin gyllene färg.
Tillaga pumpan
Kalkonfärssåsen
Ostsåsen
I hopsättning