LCHF Spaghetti lasagne
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 190 grader, över- och undervärme.
-
2
Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den längs med en vass kniv. Var försiktig, eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.
-
3
Lägg pumpahalvorna med skärsidan uppåt, som båtar, i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olivolja.
-
3
Medan pumpan tillagas i ugnen, förbered fyllningen eller såsen.
-
4
Baka i ugnen tills den är mjuk, i 45 minuter.
-
6
Hacka löken fint och pressa vitlöken.
-
7
Stek löken och vitlöken tills de mjuknar, tillsätt sedan tomatpurén och fräs tills allt är genomstekt.
-
8
Tillsätt kryddorna och resterande ingredienser, låt koka ihop i cirka 15 minuter. Smaka av!
-
9
Koka upp ricottan med vispgrädden. Avsluta genom att tillsätta osten och muskotnöt tills osten har smält helt.
-
10
Ta ut pumpan från ugnen när den är mjuk och höj sedan ugnstemperaturen till 225 °C.
-
11
Riv sedan ur allt det trådiga pumpaköttet på längden med en gaffel, och lägg pumpan i botten av en ugnsform. Häll över kalkonsåsen och ostsåsen, samt toppa med riven ost.
-
12
Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter eller tills osten har fått en fin gyllene färg.
Tillaga pumpan
Kalkonfärssåsen
Ostsåsen
I hopsättning