LCHF Spaghetti lasagne

Publicerad 2022-12-04
Uppdaterad 2023-05-10
2
Va Spaghetti lasagne! hur kan det göras LCHF-vänligt? Med spaghettipumpa blir allt möjligt, från att ha i lasagne till att skapa pasta rätter utan pasta. Jag väljer att använda kalkonfärs i denna rätt men du kan ta den färs du tycker om eller har hemma i den frys.
Ingredienser 16
Svårighet: Svår
65 min

Ingredienser

6 Portioner

Kalkonfärsssåsen

Ostsåsen

Att toppa med

Gör så här

    Tillaga pumpan

  1. 1

    Sätt ugnen på 190 grader, över- och undervärme.

  2. 2

    Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den längs med en vass kniv. Var försiktig, eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.

  3. 3

    Lägg pumpahalvorna med skärsidan uppåt, som båtar, i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olivolja.

  4. 3

    Medan pumpan tillagas i ugnen, förbered fyllningen eller såsen.

  5. 4

    Baka i ugnen tills den är mjuk, i 45 minuter.

  6. Kalkonfärssåsen

  7. 6

    Hacka löken fint och pressa vitlöken.

  8. 7

    Stek löken och vitlöken tills de mjuknar, tillsätt sedan tomatpurén och fräs tills allt är genomstekt.

  9. 8

    Tillsätt kryddorna och resterande ingredienser, låt koka ihop i cirka 15 minuter. Smaka av!

  10. Ostsåsen

  11. 9

    Koka upp ricottan med vispgrädden. Avsluta genom att tillsätta osten och muskotnöt tills osten har smält helt.

  12. I hopsättning

  13. 10

    Ta ut pumpan från ugnen när den är mjuk och höj sedan ugnstemperaturen till 225 °C.

  14. 11

    Riv sedan ur allt det trådiga pumpaköttet på längden med en gaffel, och lägg pumpan i botten av en ugnsform. Häll över kalkonsåsen och ostsåsen, samt toppa med riven ost.

  15. 12

    Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter eller tills osten har fått en fin gyllene färg.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar