LCHF "Carbonara" a la pumpa
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 190 grader över under värme.
-
2
Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en váss kniv på längden. Var försiktig eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.
-
3
Lägg pumpahalvorna med skärsidan uppåt, som båtar, i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över med lite olivolja.
-
4
Ugnsbaka tills mjuk i 40 minuter.
-
5
Under tiden pumpan är i ugnen gör du fyllningen/såsen.
-
6
Dela baconen i mindre bitar om den inte är i tärningar. Stek baconet tills krispigt i en stekpanna.
-
7
Ha kvar fettet ifrån baconet i pannan och stek löken mjuk. Ha i kryddorna och resten av ingredienserna till fyllningen låt puttra ihop några minuter smaka av med salt och peppar .
-
8
Ta ut Pumpan ifrån ugnen när den är mjuk och höj ugnstemperaturen till 225°C. Riv sedan det trådiga pumpaköttet på längden med en gaffel. Tryck till det lite och häll sedan häller du baconsåsen och Toppa med riven parmesan.
-
9
Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter eller tills osten har fått en fin färg.
-
10
Toppa med finhackad persilja! Servera.