LCHF "Carbonara" a la pumpa
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 190 grader, över- och undervärme.
-
2
Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära längs med den med en vass kniv. Var försiktig, eftersom den är mycket hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innehållet med en sked.
-
3
Placera pumpahalvorna med skärsidan uppåt, likt båtar, i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olivolja.
-
4
Baka i ugnen tills den är mjuk, cirka 40 minuter.
-
5
Medan pumpan är i ugnen, bered fyllningen/såsen.
-
6
Dela baconet i mindre bitar om det inte är i tärningar. Stek baconet tills det blir krispigt i en stekpanna.
-
7
Behåll fettet från baconet i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt kryddorna och resten av ingredienserna till fyllningen, och låt det puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
-
8
Ta ut pumpan från ugnen när den är mjuk och höj sedan ugnstemperaturen till 225°C. Riv det trådiga pumpaköttet på längden med en gaffel. Tryck till det lite och häll över baconsåsen. Toppa med riven parmesan.
-
9
Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills osten har fått en fin färg.
-
10
Toppa med finhackad persilja och servera.