LCHF Vodkapasta
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. Var försiktig eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.
-
2
Salta pumpahalvorna och lägg dom med skärsidan nedåt, i en ugnsform eller på en plåt.
-
3
Ugnsbaka tills köttet är mjuk i 35 minuter. Slå i lite vatten i plåten, någon cm i botten räcker. Eller om du har en ångugn kan du använda ångfunktionen (40% ånga)
-
4
Under tiden pumpan är i ugnen gör du fyllningen/såsen.
-
5
Låt pumpan svalna lite gröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv i med start från mitten i typ cirklar. Då får du så mycket spagetti som är möjligt.
-
1
Hacka lök och vitlök fint
-
2
Fräs löken tills den mjuknar och blir glansig. Ha då i tomatpurén och låt den fräsa i ca 5 minuter
-
3
Häll i vodkan och låt den koka bort alkoholen i ca 1-2 minuter
-
4
Ha kryddorna samt grädde + creme fraiche och låt såsen koka ihop ca 5 min
-
5
Precis innan servering rör du ner i lite riven parmesanost i såsen.
-
6
När "pastan" är klar och är urgröpen har du i den i såsen. Toppa pastan vid servering med finriven parmesanost samt med stekt kyckling eller bacon
Såhär tillagar du pumpan
Såsen