LCHF Vodkapasta

Publicerad 2023-01-12
Uppdaterad 2023-05-10
0
Vodkapastan har länge varit en trend, och nu tar jag den vidare till LCHF världen med min variant på denna rätt där pastan byts ut mot magiska spagettipumpa! Som finns att hitta runt om i matbutikerna i Sverige, supergott blir denna rätt som jag gärna toppar med bacon och kyckling. Men kan såklart göras helt vegetariskt om så önskas. Rätten får en helt perfekt hetta inte för mycket inte för lite.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

3 Portioner

Vodkasåsen

Topping

"Pastan"

Gör så här

    Såhär tillagar du pumpan

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader. Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. Var försiktig, eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.

  2. 2

    Salta pumpahalvorna och lägg dem med skärsidan nedåt i en ugnsform eller på en plåt.

  3. 3

    Ugnsbaka köttet tills det är mjukt, cirka 35 minuter. Tillsätt lite vatten i plåten, en centimeter på botten räcker. Om du har en ångugn, kan du använda ångfunktionen med 40% ånga.

  4. 4

    Medan pumpan tillagas i ugnen, förbered fyllningen/såsen.

  5. 5

    Låt pumpan svalna lite. Gröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv, starta från mitten och arbeta i cirkulära rörelser. På så sätt får du ut så mycket "spagetti" som möjligt.

  6. Såsen

  7. 1

    Hacka löken och vitlöken fint.

  8. 2

    Fräs löken tills den mjuknar och blir glansig. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa i ungefär 5 minuter.

  9. 3

    Häll i vodkan och låt alkoholen koka bort i cirka 1-2 minuter.

  10. 4

    Tillsätt kryddorna samt grädde och crème fraîche och låt såsen koka ihop i cirka 5 minuter.

  11. 5

    Precis innan servering, rör ner lite riven parmesanost i såsen.

  12. 6

    När pastan är klar och är urgröpt, ha i den i såsen. Toppa pastan vid servering med finriven parmesanost samt med stekt kyckling eller bacon.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar