LCHF Vodkapasta

Publicerad 2023-01-12
Uppdaterad 2023-01-12
0
Vodkapastan har länge varit en trend, och nu tar jag den vidare till LCHF världen med min variant på denna rätt där pastan byts ut mot magiska spagettipumpa! Som finns att hitta runt om i matbutikerna i Sverige, supergott blir denna rätt som jag gärna toppar med bacon och kyckling. Men kan såklart göras helt vegetariskt om så önskas. Rätten får en helt perfekt hetta inte för mycket inte för lite.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
50 min

Ingredienser

3 Portioner

"Pastan"

Vodkasåsen

Topping

Gör så här

    Såhär tillagar du pumpan

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. Var försiktig eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.

  2. 2

    Salta pumpahalvorna och lägg dom med skärsidan nedåt, i en ugnsform eller på en plåt.

  3. 3

    Ugnsbaka tills köttet är mjuk i 35 minuter. Slå i lite vatten i plåten, någon cm i botten räcker. Eller om du har en ångugn kan du använda ångfunktionen (40% ånga)

  4. 4

    Under tiden pumpan är i ugnen gör du fyllningen/såsen.

  5. 5

    Låt pumpan svalna lite gröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv i med start från mitten i typ cirklar. Då får du så mycket spagetti som är möjligt.

  6. Såsen

  7. 1

    Hacka lök och vitlök fint

  8. 2

    Fräs löken tills den mjuknar och blir glansig. Ha då i tomatpurén och låt den fräsa i ca 5 minuter

  9. 3

    Häll i vodkan och låt den koka bort alkoholen i ca 1-2 minuter

  10. 4

    Ha kryddorna samt grädde + creme fraiche och låt såsen koka ihop ca 5 min

  11. 5

    Precis innan servering rör du ner i lite riven parmesanost i såsen.

  12. 6

    När "pastan" är klar och är urgröpen har du i den i såsen. Toppa pastan vid servering med finriven parmesanost samt med stekt kyckling eller bacon