LCHF Vodkapasta
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader. Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. Var försiktig, eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.
-
2
Salta pumpahalvorna och lägg dem med skärsidan nedåt i en ugnsform eller på en plåt.
-
3
Ugnsbaka köttet tills det är mjukt, cirka 35 minuter. Tillsätt lite vatten i plåten, en centimeter på botten räcker. Om du har en ångugn, kan du använda ångfunktionen med 40% ånga.
-
4
Medan pumpan tillagas i ugnen, förbered fyllningen/såsen.
-
5
Låt pumpan svalna lite. Gröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv, starta från mitten och arbeta i cirkulära rörelser. På så sätt får du ut så mycket "spagetti" som möjligt.
-
1
Hacka löken och vitlöken fint.
-
2
Fräs löken tills den mjuknar och blir glansig. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa i ungefär 5 minuter.
-
3
Häll i vodkan och låt alkoholen koka bort i cirka 1-2 minuter.
-
4
Tillsätt kryddorna samt grädde och crème fraîche och låt såsen koka ihop i cirka 5 minuter.
-
5
Precis innan servering, rör ner lite riven parmesanost i såsen.
-
6
När pastan är klar och är urgröpt, ha i den i såsen. Toppa pastan vid servering med finriven parmesanost samt med stekt kyckling eller bacon.
Såhär tillagar du pumpan
Såsen