Såhär tillagar du en spagettipumpa!

Publicerad 2023-01-11
Uppdaterad 2023-01-11
0
Bästa substitutet till pasta enligt mig är spagettipumpa därav namnet, för att kunna använda pumpan på bästa sätt rekommenderar jag att ugnsbaka den och det kommer du lära dig genom detta recept/inlägg. Förutom att använda pumpan som pasta kan du ha i vissa rätter eller som att göra vegetariska biffar på den.
Ingredienser 2
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

5 Portioner

Gör så här

    Såhär tillagar du pumpan

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader

  2. 2

    Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. Var försiktig eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.

  3. 3

    Salta pumpahalvorna och lägg dom med skärsidan nedåt, i en ugnsform eller på en plåt.

  4. 3

    Ugnsbaka tills köttet är mjuk i 35 minuter. Slå i lite vatten i plåten, någon cm i botten räcker. Eller om du har en ångugn kan du använda ångfunktionen (40% ånga)

  5. 5

    Låt svalna lite gröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv i med start från mitten i typ cirklar. Då får du så mycket spagetti som är möjligt.