FörfattareLagat och klart
Svårighetsgradenkelt

Så god Vinbärs cheesecake i glas görs nyttigare utan socker och gluten/ minimalt med kolhydrater. Detta är ett bra grundrecept som man kan använda med olika bär efter säsong. Smetanan i fyllningen ger den goda syrligheten men det funkar att använda färskost eller Crème Fraîche istället. Smaksätts med kardemumma och vanilj en kombination som funkar fantastiskt ihop varför inte denna som veckans helg dessert?

[cooked-sharing]

Portioner 1 portion
Förberedelsetid20 minuterTillagningstid30 minuterTotal tid50 minuter
Vinbärskompotten
Fyllning
1

Gör smulorna enligt receptet (LCHF tiramisu i glas) eller kardemumma smulor du väljer själv

2

Blanda bär och sötningsmedel i en kastrull. Låt koka upp och koka tills bären har kokat sönder och är mjuka. Låt svalna

3

Vispa grädden fluffigt med elvisp tillsätt sedan smetana och sötningsmedlet (gärna pulveriserat likt florsocker) Smaka av med kardemumma och vanilj. Blanda gärna ner Vinbärskompotten i cheesecaken eller toppa med den övers i cheesecake som jag gjorde.

4

Fördela fyllningen och smulorna i glasen lägg gärna vartannat lager och toppa ev med Vinbärskompotten toppa med ett mynta blad eller citronmeliss

Kategori

Ingredienser

Vinbärskompotten
Fyllning

Instruktioner

1

Gör smulorna enligt receptet (LCHF tiramisu i glas) eller kardemumma smulor du väljer själv

2

Blanda bär och sötningsmedel i en kastrull. Låt koka upp och koka tills bären har kokat sönder och är mjuka. Låt svalna

3

Vispa grädden fluffigt med elvisp tillsätt sedan smetana och sötningsmedlet (gärna pulveriserat likt florsocker) Smaka av med kardemumma och vanilj. Blanda gärna ner Vinbärskompotten i cheesecaken eller toppa med den övers i cheesecake som jag gjorde.

4

Fördela fyllningen och smulorna i glasen lägg gärna vartannat lager och toppa ev med Vinbärskompotten toppa med ett mynta blad eller citronmeliss

LCHF Vinbärs cheesecake i glas
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]