FörfattareLagat och klart
Svårighetsgradenkelt

Glutenfri och LCHF vänlig tiramisu som smakar så gott och är väldigt likt originalet och blir så gott att göra i portionsformar/glas toppa med kakao för fint resultat. Jag rekommenderar att göra den kvällen innan så att tiramisun får stå och dra sig i kylen över natten. Funkar utmärkt att göra denna dessert alkoholfri genom att ta bort spriten och tillsätta mer kaffe istället.

[cooked-sharing]

Portioner 10 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid20 minuterTotal tid45 minuter

Hållbarhet: Tiramisun håller  några dygn i kylen och botten kan frysas in och användas vid behov.

Variationer                        

  • Mascarponeost kan ersättas av naturell färskost  eller  kesella 
  • Istället för espresso kan du ta starkt bryggkaffe eller starkt pulverkaffe.
  • Du kan utesluta spriten och laga en alkoholfri tiramisu då kan du istället tillsätta  lite mer kaffe än vad som står i receptet.
Botten
Fyllnig
Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

Fyllnig
3

Vispa äggulorna tillsammans med sötning krämigt med elvisp några minuter

4

I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
5

Dela kakan i mindre bitar som ska räcka till ca 4 st glas x2 st lager. Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål är kaffet varm så ska det svalna något före du häller det över kakan

6

Lägg en del av kakan bitarna som botten i glaset toppa med lite utav kaffelikör balningen och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa kaffelikör blandningen och resterande kräm så att det täcker glaset om man vill ha 4 ST portioner. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

Kategori

Ingredienser

Botten
Fyllnig

Instruktioner

Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

Fyllnig
3

Vispa äggulorna tillsammans med sötning krämigt med elvisp några minuter

4

I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
5

Dela kakan i mindre bitar som ska räcka till ca 4 st glas x2 st lager. Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål är kaffet varm så ska det svalna något före du häller det över kakan

6

Lägg en del av kakan bitarna som botten i glaset toppa med lite utav kaffelikör balningen och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa kaffelikör blandningen och resterande kräm så att det täcker glaset om man vill ha 4 ST portioner. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

LCHF Tiramisu i glas
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]