LCHF Tiramisu i glas
Gör så här
-
1
Vispa smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen och grädden och vispa i några minuter till.
-
2
Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 grader i 20–25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.
-
3
Vispa äggulorna tillsammans med sötningen krämigt med en elvisp i några minuter.
-
4
I en annan skål vispar du grädden till den blir fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa till en fluffig konsistens, sedan blandar du ner mascarponeblandningen i den vispade grädden.
-
5
Dela kakan i mindre bitar så att de räcker till cirka 4 glas med 2 lager var. Blanda kaffet med mandellikören i en skål. Om kaffet är varmt, låt det svalna något innan du häller det över kakan.
-
6
Lägg en del av kakan i bitar som botten i glaset. Toppa med lite av kaffelikörsblandningen och sedan med mascarponekrämen. Lägg över andra delen av kakan som botten och toppa med kaffelikörsblandningen och resterande kräm så att det täcker glaset, om man vill ha 4 portioner. Pudra över kakao och placera i kylskåpet före servering.
Botten
Fyllnig
Motering