LCHF Tiramisu i glas

Publicerad 2021-05-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Glutenfri och lchf vänlig tiramisu som smakar så gott och är väldigt likt originalet och blir så gott att göra i portionsformar/glas toppa med kakao för fint resultat. Jag rekommenderar att göra den kvällen innan så att tiramisun får stå och dra sig i kylen över natten. Funkar utmärkt att göra denna dessert alkoholfri genom att ta bort spriten och tillsätta mer kaffe istället.
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Fyllnig

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Vispa smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen och grädden och vispa i några minuter till.

  2. 2

    Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 grader i 20–25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

  3. Fyllnig

  4. 3

    Vispa äggulorna tillsammans med sötningen krämigt med en elvisp i några minuter.

  5. 4

    I en annan skål vispar du grädden till den blir fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa till en fluffig konsistens, sedan blandar du ner mascarponeblandningen i den vispade grädden.

  6. Motering

  7. 5

    Dela kakan i mindre bitar så att de räcker till cirka 4 glas med 2 lager var. Blanda kaffet med mandellikören i en skål. Om kaffet är varmt, låt det svalna något innan du häller det över kakan.

  8. 6

    Lägg en del av kakan i bitar som botten i glaset. Toppa med lite av kaffelikörsblandningen och sedan med mascarponekrämen. Lägg över andra delen av kakan som botten och toppa med kaffelikörsblandningen och resterande kräm så att det täcker glaset, om man vill ha 4 portioner. Pudra över kakao och placera i kylskåpet före servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar