LCHF Tiramisu i glas

Publicerad 2021-05-24
Uppdaterad 2022-12-31
1
Glutenfri och lchf vänlig tiramisu som smakar så gott och är väldigt likt originalet och blir så gott att göra i portionsformar/glas toppa med kakao för fint resultat. Jag rekommenderar att göra den kvällen innan så att tiramisun får stå och dra sig i kylen över natten. Funkar utmärkt att göra denna dessert alkoholfri genom att ta bort spriten och tillsätta mer kaffe istället.
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Fyllnig

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

  2. 2

    blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

  3. Fyllnig

  4. 3

    Vispa äggulorna tillsammans med sötning krämigt med elvisp några minuter

  5. 4

    I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

  6. Motering

  7. 5

    Dela kakan i mindre bitar som ska räcka till ca 4 st glas x2 st lager. Blanda kaffet tillsammans med mandellikör i en skål är kaffet varm så ska det svalna något före du häller det över kakan

  8. 6

    lägg en del av kakan bitarna som botten i glaset toppa med lite utav kaffelikör balningen och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa kaffelikör blandningen och resterande kräm så att det täcker glaset om man vill ha 4 st portioner. Pudra över kakao och placera i kyl före servering