FörfattareLagat och klart
Svårighetsgradenkelt

Denna saftigt luftiga chokladkaka är så god, den passar helt perfekt att göra till helgen. Denna kaka görs på vanliga ingredienser man ofta har hemma, kakan kan även varieras med många olika smaksättningar. Toppa gärna kakan med lite mascarpone och blåbär

[cooked-sharing]

Portioner 5 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid20 minuterTotal tid30 minuter
1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft Smält smöret och chokladen på svag värme. Dela upp äggen i vitan och gulan (spara gulan), Vispa äggvitan till hårt skum.

2

Vispa äggula, sötning, kakao och vanilj i en annan skål fluffigt ca 1 min . Blanda sedan ner mascarpone och chokladsmöret och blanda/vispa till en jämn smet

3

Vänd försiktigt ner äggvitan. Häll upp i smord eller bakplåtsklädd liten from. Grädda sedan kakan ca 20 minuter eller tills kakan är fast.

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft Smält smöret och chokladen på svag värme. Dela upp äggen i vitan och gulan (spara gulan), Vispa äggvitan till hårt skum.

2

Vispa äggula, sötning, kakao och vanilj i en annan skål fluffigt ca 1 min . Blanda sedan ner mascarpone och chokladsmöret och blanda/vispa till en jämn smet

3

Vänd försiktigt ner äggvitan. Häll upp i smord eller bakplåtsklädd liten from. Grädda sedan kakan ca 20 minuter eller tills kakan är fast.

LCHF Luftig Chokladkaka
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 4]