LCHF Chokladrutor med kondenserad chokladkräm
Gör så här
-
1
Vispa lätt upp äggen i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och grädden. Blanda sedan i de torra ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper, alternativt i en aluminiumform utan papper. Grädda i ugnen på 175 grader tills kakan är fast, cirka 15–17 minuter. Låt kakan svalna.
-
2
Koka upp grädden i en stekpanna tillsammans med sötningen och låt det sjuda på medelhög värme i cirka 5 minuter. Blandningen ska bubbla ordentligt. Tillsätt sedan kakaon och kaffet, och rör om ordentligt med en visp. Låt blandningen koka vidare i ytterligare 5-7 minuter, eller tills den har tjocknat.
-
3
Stäng av värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt krämen svalna något innan du jämnt fördelar den över chokladkakan. Gör gärna några hål i kakan innan du häller på krämen. Placera sedan kakan i kylen i cirka 10-20 minuter.
-
4
Skär i bitar av valfri storlek, ungefär 5-10 stycken.
Chokladkrämen