LCHF Chokladrutor med kondenserad chokladkräm

Publicerad 2021-05-05
Uppdaterad 2023-05-10
1
Chokladrutor toppade med god kondenserad chokladkräm, hur lyxigt låter inte det? denna dessert måste just du testa. Den görs väldigt enkelt som alla mina recept vanligtvis gör men kakan smakar ändå som en symfoni i munnen. Detta recept görs även helt mandelfritt för att du som är nötallergiker också ska kunna njuta av något gott lchf vänligt
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

3 Portioner

Chokladkakan

Chokladkräm

Gör så här

  1. 1

    Vispa lätt upp äggen i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och grädden. Blanda sedan i de torra ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper, alternativt i en aluminiumform utan papper. Grädda i ugnen på 175 grader tills kakan är fast, cirka 15–17 minuter. Låt kakan svalna.

  2. Chokladkrämen

  3. 2

    Koka upp grädden i en stekpanna tillsammans med sötningen och låt det sjuda på medelhög värme i cirka 5 minuter. Blandningen ska bubbla ordentligt. Tillsätt sedan kakaon och kaffet, och rör om ordentligt med en visp. Låt blandningen koka vidare i ytterligare 5-7 minuter, eller tills den har tjocknat.

  4. 3

    Stäng av värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt krämen svalna något innan du jämnt fördelar den över chokladkakan. Gör gärna några hål i kakan innan du häller på krämen. Placera sedan kakan i kylen i cirka 10-20 minuter.

  5. 4

    Skär i bitar av valfri storlek, ungefär 5-10 stycken.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar