LCHF Kroppkakor – gjorda på vitkålsmos

Publicerad 2021-04-02
Uppdaterad 2023-08-14
1
Äntligen ett recept på "kroppkakor" för dig som äter ´lchf dock med vissa begränsningar då de inte går att koka kroppkakorna som man traditionellt gör men vad gör det då det är smaken som är det viktiga. Dom serveras som bäst tillsammans med smält smör, sockerfria rårörda lingon, stekt bacon och lök och rivna morötter.
Ingredienser 8
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

9 Portioner

Kroppkakorna

Fyllnig

Vitkålsmos

Gör så här

  1. 1

    Blanda moset, cirka 5 dl, tillsammans med ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl tills en degliknande konsistens har bildats. Låt degen stå under tiden du steker löken och baconet.

  2. 2

    Stek löken och baconet tills de har fått en fin färg. Räkorna ska användas både till fyllningen och som tillbehör.

  3. 3

    Forma biffar, cirka 9 stycken. Tryck ut "degen" i din handflata eller på en skärbräda. Lägg cirka 1 matsked fyllning i mitten och vik ihop så att fyllningen hamnar i mitten. Vänd sedan "kroppkakan" lätt i pofiber och upprepa proceduren tills degen är slut.

  4. 4

    Stek kroppkakorna i rikligt med smör och olja cirka 2-3 minuter per sida på hög till medelhög värme.

  5. 5

    Servera med stekt lök, bacon, sockerfria rårörda lingon och rikligt med smält smör. Smaklig måltid!

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Undrar bara vart jag hittar ditt recept på vitkålsmos? Försökte söka på sajten men hittade inget.

John

Hej John, Förlåt för besväret har du uppdaterat med ett blomkålsmos recept! https://lagatochklart.nu/recept/vitkalsmos

Andreas