LCHF Kroppkakor – gjorda på vitkålsmos
LCHF Kroppkakor – gjorda på vitkålsmos
Publicerad 2021-04-02
Uppdaterad 2023-05-10
1
Äntligen ett recept på "kroppkakor" för dig som äter ´lchf dock med vissa begränsningar då de inte går att koka kroppkakorna som man traditionellt gör men vad gör det då det är smaken som är det viktiga. Dom serveras som bäst tillsammans med smält smör, sockerfria rårörda lingon, stekt bacon och lök och rivna morötter.
Gör så här
-
1
Blanda moset ca 5 dl tillsammans med ägget tillsätt de torra ingredienserna och blanda väll tills en deg likande konsistens har bildats "låt degen stå" under tiden du steker löken och baconen
-
2
Stek lök och bacon tills de har fått fin färg ska räka till både fyllningen och som tillbehör
-
3
Forma biffar ca 9 st tryck ut "degen" i din handflata som ex eller på en skärbräda lägg ca 1 msk fyllning i mitten och vik ihop så att fyllningen hamnar i mitten vänd sedan "kroppkakan" lätt i pofiber och upprepa detta tills att degen är slut
-
4
Stek "kroppkakorna" i rikligt med smör och olja ca 2-3 min per sida på hög/medelhög värme 3 minutes
-
5
Servera med stekt lök, bacon, sockerfria rårörda lingon och rikligt med smält smör smaklig måltid