LCHF Kroppkakor – gjorda på vitkålsmos
Gör så här
-
1
Blanda moset, cirka 5 dl, tillsammans med ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl tills en degliknande konsistens har bildats. Låt degen stå under tiden du steker löken och baconet.
-
2
Stek löken och baconet tills de har fått en fin färg. Räkorna ska användas både till fyllningen och som tillbehör.
-
3
Forma biffar, cirka 9 stycken. Tryck ut "degen" i din handflata eller på en skärbräda. Lägg cirka 1 matsked fyllning i mitten och vik ihop så att fyllningen hamnar i mitten. Vänd sedan "kroppkakan" lätt i pofiber och upprepa proceduren tills degen är slut.
-
4
Stek kroppkakorna i rikligt med smör och olja cirka 2-3 minuter per sida på hög till medelhög värme.
-
5
Servera med stekt lök, bacon, sockerfria rårörda lingon och rikligt med smält smör. Smaklig måltid!
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
John
Andreas