LCHF Crunchy kokos och mandelkakor
LCHF Crunchy kokos och mandelkakor
Publicerad 2021-04-18
Uppdaterad 2023-05-10
4
Så goda crunchy kokos och mandelkakor som både är lchf vänliga men smakar magiskt gott i smeten blandas även choklad vilket gör dom ännu godare dessa kakor måste du testa om du har suktat läge efter det i din lågkolhydrats kost. Och ingen kan ana att dom är gjorda helt utan socker och gluten
Gör så här
-
1
Värm ugnen till 180c och förbered en plåt en bakplåtspapper. Hacka kokochipsen och chokladen till mindre bitar dom ska inte hackas för mycket så att de liknar riven kokos utan fortfarande vara lite grövre.
-
2
Blanda alla torra ingredienser i en skål (mandelmjöl, sötningsmedel , xantangummi, bakpulver, salt, hackade mandelspån, kokoschip och chokladen. Rör om tills allt har blandats väl
-
3
Tillsätt de smälta smöret och ägget blanda tills en deg har bildats forma degen till ca 6-9 kakor beroende storlek.
-
4
Platta ut kakorna dom kommer att vara högre i ugnen på grund utav xantangummi och bakpulvret så gör ej kakorna för tjocka om det inte önskas baka i 12-15 minuter tills kakorna har fått en gyllen färg