LCHF Crunchy kokos och mandelkakor

Publicerad 2021-04-18
Uppdaterad 2023-05-10
5
Så goda crunchy kokos och mandelkakor som både är lchf vänliga men smakar magiskt gott i smeten blandas även choklad vilket gör dom ännu godare dessa kakor måste du testa om du har suktat läge efter det i din lågkolhydrats kost. Och ingen kan ana att dom är gjorda helt utan socker och gluten
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
20 min

Ingredienser

8 Portioner

Gör så här

 1. 1

  Värm ugnen till 180 °C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Hacka kokoschipsen och chokladen till mindre bitar. De ska inte hackas för mycket så att de liknar riven kokos, utan bör fortfarande vara lite grövre.

 2. 2

  Blanda alla torra ingredienser i en skål: mandelmjöl, sötningsmedel, xantangummi, bakpulver, salt, hackade mandelspån, kokoschips och choklad. Rör om tills allt är väl blandat.

 3. 3

  Tillsätt det smälta smöret och ägget, och blanda tills en deg har bildats. Forma degen till ungefär 6-9 kakor, beroende på storlek.

 4. 4

  Platta ut kakorna, eftersom de kommer att höjas i ugnen på grund av xantangummi och bakpulvret. Gör inte kakorna för tjocka om du inte önskar det. Baka i 12-15 minuter tills kakorna har fått en gyllene färg.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar