Vitkålsmos

Publicerad 2023-08-14
Uppdaterad 2023-09-25
2
Mos gjord på vitkål! Gott och ganska enkelt att göra, dela, koka och mixa sen kan du njuta
Ingredienser 4
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Börja med att grovhacka vitkålen. Lägg den i en stor kastrull och täck med cirka 1 liter vatten. Tillsätt 0,5 matsked salt och rör om.

  2. 2

    Låt koka i 10 minuter. Häll sedan av vattnet, tillsätt smöret och använd en handmixer för att mixa allt till mos. Välj själv om du vill ha kvar lite bitar eller mixa det helt slätt.

  3. 3

    Smaka av med de kryddor du tycker om, såsom lökpulver, persilja, vitlök, muskot med mera.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Vitkålsmos

Hur lång tid tar det att laga Vitkålsmos ?

Det tar totalt 25 minuter att laga Vitkålsmos . Förberedelserna tar cirka 8 minuter och tillagningen tar ungefär 18 minuter.

Hur många portioner ger receptet Vitkålsmos ?

Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Vitkålsmos glutenfritt?

Vitkålsmos verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Vitkålsmos ?

De huvudsakliga ingredienserna i Vitkålsmos är: Vitkål, Smör , Valfria kryddor , Örtsalt . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Vitkålsmos ?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Vitkålsmos håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Vitkålsmos ?

Vitkålsmos är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.