LCHF Crunchy kokos och mandelkakor

Publicerad 2021-04-18
Uppdaterad 2023-05-10
5
Så goda crunchy kokos och mandelkakor som både är lchf vänliga men smakar magiskt gott i smeten blandas även choklad vilket gör dom ännu godare dessa kakor måste du testa om du har suktat läge efter det i din lågkolhydrats kost. Och ingen kan ana att dom är gjorda helt utan socker och gluten
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
20 min

Ingredienser

6 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 180 °C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Hacka kokoschipsen och chokladen till mindre bitar. De ska inte hackas för mycket så att de liknar riven kokos, utan bör fortfarande vara lite grövre.

  2. 2

    Blanda alla torra ingredienser i en skål: mandelmjöl, sötningsmedel, xantangummi, bakpulver, salt, hackade mandelspån, kokoschips och choklad. Rör om tills allt är väl blandat.

  3. 3

    Tillsätt det smälta smöret och ägget, och blanda tills en deg har bildats. Forma degen till ungefär 6-9 kakor, beroende på storlek.

  4. 4

    Platta ut kakorna, eftersom de kommer att höjas i ugnen på grund av xantangummi och bakpulvret. Gör inte kakorna för tjocka om du inte önskar det. Baka i 12-15 minuter tills kakorna har fått en gyllene färg.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om LCHF Crunchy kokos och mandelkakor

Hur lång tid tar det att laga LCHF Crunchy kokos och mandelkakor?

Det tar totalt 20 minuter att laga LCHF Crunchy kokos och mandelkakor. Förberedelserna tar cirka 6 minuter och tillagningen tar ungefär 14 minuter.

Hur många portioner ger receptet LCHF Crunchy kokos och mandelkakor?

Detta recept ger 8 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är LCHF Crunchy kokos och mandelkakor glutenfritt?

LCHF Crunchy kokos och mandelkakor verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till LCHF Crunchy kokos och mandelkakor?

De huvudsakliga ingredienserna i LCHF Crunchy kokos och mandelkakor är: Mandelspån, Kokoschips, Mandelmjöl, Xantangummi, Bakpulver. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa LCHF Crunchy kokos och mandelkakor?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. LCHF Crunchy kokos och mandelkakor håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller LCHF Crunchy kokos och mandelkakor?

LCHF Crunchy kokos och mandelkakor innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.