FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradMedelsvår

Choklad älskarnas desert en magisk god Choklad Cheesecake krämig, mättsam desert som passar alla. Man känner inte att Cheesecaken är gjord på minimalt med kolhydrater och innehåller inte gluten eller socker. Cheesecaken har två stycken fyllningar vilket gör den lyxig en prefekt desert till födelsedagar

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Tips För att lyckas enklare 

  1. Förvara Chokladcheesecaken i kylen eller frys in den om den ska användas vid senare tillfällen.
  2. Söta alltid efter ditt egna behov tillsätt ev mer sötning eller dra ner sötningen
  3. I receptet används pulveriserat sötning som du enkelt kan köpa i butik eller göra hemma (blogginlägg kommer inom kort) 
  4. Gör gärna Chokladcheesecaken kvällen 
  5. Har du inte rumsvarmt smör kan du enkelt hyva smöret med en osthyvel
  6. 2,75 dl är nästan 3 dl så tänk på att fylla upp decilitermåtten nästan fullt 

Portioner 15 portioner
Förberedelsetid20 minuterTillagningstid45 minuterTotal tid2 timmar 30 minuter

Cheesecake Botten
Chokladfyllning
Chokladtopping

Cheesecake Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr Blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt rumsvarmt smör och bearbeta till en jämn deg. Tryck ut degen på en bakplåtsklädd springform ca 24 cm och förgrädda botten ca 10-14 min låt botten svalna i MINST 20-30 min

TIMER: 10 Minutes

Chokladfyllning
2

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron i 30 sekunders intervall, låt svalna

3

Vispa färskosten krämigt (med elvisp ) tillsammans med kakao och sötningsmedel när det har blandats väl så sänker du hastigheten på elvispen och tilsätter 1 st ägg i taget. När alla ägg är tillsätta så vispar du ner den smälta chokladen och vispar tills allt är väl blandat
Häll ner fyllningen på den avsvalnade botten.

4

Placera springformen i ett vattenbad ca 1/3 av formen ska vara fylld av vatten Skall gräddas ca 40-45 min 180 gr. Konsistensen ska kännas lite "gummiaktig" /lite geléig Konsistens. låt svalna ca 10 min och låt stå minst 1 -1,5 timme i kyl eller i frysen under en kort period för att sätta sig.

Timer för gräddningen : 40Minutes

Chokladtopping (högsta siktet )
5

Värm upp grädden tillsätt choklad när grädden har kokat upp och blanda tills allt är smält låt svalna ca 5-10 min När den har svalnat vispar du chokladen fluffigt (med elvisp) och toppar cheesecake.

6

Toppa med riven choklad (Jag tycker det blir finast med hjälp av en potatisskalare)

Ingredienser

Cheesecake Botten
Chokladfyllning
Chokladtopping

Instruktioner

Cheesecake Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr Blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt rumsvarmt smör och bearbeta till en jämn deg. Tryck ut degen på en bakplåtsklädd springform ca 24 cm och förgrädda botten ca 10-14 min låt botten svalna i MINST 20-30 min

TIMER: 10 Minutes

Chokladfyllning
2

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron i 30 sekunders intervall, låt svalna

3

Vispa färskosten krämigt (med elvisp ) tillsammans med kakao och sötningsmedel när det har blandats väl så sänker du hastigheten på elvispen och tilsätter 1 st ägg i taget. När alla ägg är tillsätta så vispar du ner den smälta chokladen och vispar tills allt är väl blandat
Häll ner fyllningen på den avsvalnade botten.

4

Placera springformen i ett vattenbad ca 1/3 av formen ska vara fylld av vatten Skall gräddas ca 40-45 min 180 gr. Konsistensen ska kännas lite "gummiaktig" /lite geléig Konsistens. låt svalna ca 10 min och låt stå minst 1 -1,5 timme i kyl eller i frysen under en kort period för att sätta sig.

Timer för gräddningen : 40Minutes

Chokladtopping (högsta siktet )
5

Värm upp grädden tillsätt choklad när grädden har kokat upp och blanda tills allt är smält låt svalna ca 5-10 min När den har svalnat vispar du chokladen fluffigt (med elvisp) och toppar cheesecake.

6

Toppa med riven choklad (Jag tycker det blir finast med hjälp av en potatisskalare)

LCHF Chokladcheesecake
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]