LCHF-New york-blåbärsheesecake
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader, ta fram smöret så att det blir rumstempererat. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt äggvitan och smöret, och blanda degen väl.
-
2
Tryck ut degen i en fodrad springform, cirka 23 cm, och grädda botten i ungefär 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt sedan botten svalna.
-
3
Koka blåbär tillsammans med sötning och kardemumma i några minuter. Stäng av värmen och mixa sylten slät.
-
4
Vispa grädden till den blir fluffig. I en annan bunke, vispa färskosten tillsammans med kardemumma och sötning tills den blir fluffig.
-
5
Blanda gelatinpulver med vatten och låt det småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna något.
-
6
Tillsätt den vispade grädden, blåbärssylten och gelatinet, och fortsätt vispa tills blandningen har uppnått en tjockare konsistens.
-
7
Häll smeten över botten och bred ut den jämnt. Placera i kylen i minst 1-2 timmar före servering. Toppa med tinade blåbär.
Botten
Blåbärssylt
Fyllning