LCHF-New york-blåbärsheesecake
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 gr, ta fram smöret så att det blir rumstempererat, blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl
-
2
Tryck ut degen i en fodrad springform ca 23 cm. Och grädda botten i ca 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt botten sedan svalna
-
3
Koka blåbär tillsammans med sötning och kardemumma några minuter.stäng av värmen och mixa sylten slät .
-
4
Vispa grädden fluffigt.i en annan bunke vispar du färskosten fluffigt tillsammans med kardemumma,sötning.
-
5
Blanda gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna något
-
6
Tillsätt den vispade grädden, blåbärssylten och gelatinet fortsätt vispa tills det har fått en tjockare konsistens.
-
7
Häll smeten ovanpå boten och bred ut den jämnt. Placera i kylen i minst 1-2 timme före servering. Toppa med tinade blåbär
Botten
Blåbärssylt
Fyllning