LCHF-New york-blåbärsheesecake

Publicerad 2020-05-18
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lchf new york cheesecake med smak av blåbär och kardemumma, denna cheesecake är ett lyxigt recept som passar bra vid mer speciella tillfällen som vid en födelsedag. Så god dessert som man inte tror är lchf vänlig och är utan socker. Gillar man kardemumma så kan man tillsätta lite mer än om vad som står i receptet.

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Fyllning

Blåbärssylt

Gör så här

    Botten

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader, ta fram smöret så att det blir rumstempererat. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt äggvitan och smöret, och blanda degen väl.

  2. 2

    Tryck ut degen i en fodrad springform, cirka 23 cm, och grädda botten i ungefär 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt sedan botten svalna.

  3. Blåbärssylt

  4. 3

    Koka blåbär tillsammans med sötning och kardemumma i några minuter. Stäng av värmen och mixa sylten slät.

  5. Fyllning

  6. 4

    Vispa grädden till den blir fluffig. I en annan bunke, vispa färskosten tillsammans med kardemumma och sötning tills den blir fluffig.

  7. 5

    Blanda gelatinpulver med vatten och låt det småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna något.

  8. 6

    Tillsätt den vispade grädden, blåbärssylten och gelatinet, och fortsätt vispa tills blandningen har uppnått en tjockare konsistens.

  9. 7

    Häll smeten över botten och bred ut den jämnt. Placera i kylen i minst 1-2 timmar före servering. Toppa med tinade blåbär.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar